Snapseed3

Snapseed voor iOS heeft nu RAW-ondersteuning en nieuw gezichtsfilter

Snapseed heeft nu RAW-ondersteuning en een nieuw gezichtsfilter naar de iOS-app gebracht. Snapseed lijkt nu hard op weg om de go-to fotobewerkings-app te worden.
Erwin Siekman - · Laatst bijgewerkt:

Nog geen maand na de laatste update van Snapseed staat de nieuwe update alweer voor je klaar. Dit keer voegt Google RAW-ondersteuning en een nieuw gezichtsfilter toe aan de fotobewerkings-app.

RAW-ondersteuning maakt Snapseed nóg beter

Google heeft aangegeven lang te hebben gewerkt aan de RAW-ondersteuning voor de iOS-app. De app biedt maar liefst ondersteuning voor 144 camera’s. Als je een RAW-foto hebt geïmporteerd kun je hem direct openen vanuit de app. Om de foto te bewerken klik je op Afstellen.

Op de iPhone krijg je niet direct alle opties te zien, maar door met je vinger van boven naar beneden te scrollen verander je de opties. Naast de belichting en het contrast kun je ook schaduwen, hooglichten en verzadiging aanpassen. Om de intensiviteit aan te passen beweeg je van links naar rechts op het scherm. Hieronder zie je twee voorbeelden van Snapseed met RAW-ondersteuning: boven is met +100% schaduw en onder is -100% schaduw.

Snapseed RAW-ondersteuning

Snapseed RAW-ondersteuning

Nieuw gezichtsfilter toegevoegd
Begin augustus bracht Snapseed een update uit met een nieuw filter. Ook nu is dat weer het geval. Naast de RAW-ondersteuning heeft Snapseed nu ook een gezichtsfilter gekregen waarmee je gezichten beter kunt bewerken. Er zijn 3 opties om uit te kiezen: Gezichtsspotlight, Gladde huid en Heldere ogen. Mocht je niet helemaal tevreden zijn over je selfie door dat vervelende vlekje in je gezicht, dan kun je dat nu gemakkelijk binnen de app bewerken.

Tenslotte zijn er nog een paar nieuwe opties om je foto te exporteren. Heb je bijvoorbeeld een RAW-foto bewerkt, dan kun je de foto nu exporteren naar JPG 100%, JPG 95%, JPG 80% en naar een PNG-bestand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 12:50
Categorie Apps
Onderwerpen fotobewerking, snapseed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.