iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Discogs, Sleepfulness, Pathe Thuis en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Discogs, Sleepfulness, Pathe Thuis en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logo

De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Discogs

Discogs is de ideale app voor muziekliefhebbers. Niet alleen bevat de app een enorme hoeveelheid aan muziekinformatie, je kunt er ook je fysieke collectie van LP’s en CD’s in opslaan. Zo weet je precies wat er allemaal in je platenkast staat als je door een muziekwinkel aan het struinen bent. In de review van Discogs zetten we de plus- en minpunten van de app op een rijtje.

Ducktales Remastered

Ducktales Remastered maakt de overstap naar de Apple TV, zodat het zwarte kastje van Apple er weer een leuke game bij heeft. Ducktales Remastered is de opgepoetste versie van de klassieker die destijds op de NES verscheen. De game is niet alleen leuk voor mensen die op zoek zijn naar een flinke dosis nostalgie, want met de gloednieuwe graphics ziet het spel er anno 2016 ook nog erg goed uit. Onderschat Ducktales Remastered niet door het kindvriendelijke uiterlijk, de game is best lastig. Lees meer over Ducktales Remastered in ons artikel.

BuurtApp

Met BuurtApp kom je in contact met buren. Je bepaalt zelf hoe groot jouw gebied is en ontvangt vervolgens berichten van mensen die iets willen lenen of hulp nodig hebben bij een klusje. Het idee achter de app is goed, maar toch is deze Nederlandse app niet goed genoeg om een serieus te bieden voor het kortgeleden in Nederland gelanceerde Nextdoor. Lees onze review van BuurtApp.

Vimeo

Vimeo ging deze week flink op de schop met een grote update. Niet alleen het uiterlijk van de app is aangepast, ook maakt de videodienst het makkelijker om een leuke video te ontdekken. Dit kan aan de hand van zestien verschillende categorieën, die handmatig samengesteld worden door curators. Lees meer over de Vimeo-update in ons artikel.

Rabo Bankieren

De Rabo Bankieren-app is sinds deze week uitgerust met ondersteuning voor 3D Touch op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Touch ID laat nog even op zich wachten, maar ook daar zou aan gewerkt worden. Daarnaast is het sinds deze week mogelijk om je inlogscherm in te stellen. Op die manier kun je jouw rekeningoverzicht sneller zien, en hoef je niet eerst door de app te bladeren. Lees meer over de Rabo Bankieren-app in ons artikel.

Franz

Franz is een slimme Mac-app die wil voorkomen dat je steeds tussen verschillende berichtenapps moet wisselen. Zodra je inlogt met je accounts kun je in Franz chatten met Telegram, WhatsApp, Slack, Hangouts, Facebook Messenger en Skype zonder tussen zes apps te schakelen. Franz gebruikt hier simpelweg de webversies van de berichtendiensten voor, en bundelt deze in een app. Lees meer over Franz in ons artikel.

Franz is te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

WhatsApp

Het was een drukke week voor WhatsApp. Een update op maandagmorgen versimpelde het delen van foto’s en voegt naast nieuwe achtergronden ook wat andere nieuwe functies toe. Zo kun je vanaf nu PDF-documenten via WhatsApp versturen, maar geeft de WhatsApp-update ook problemen met de opslagruimte van sommige gebruikers. Gelukkig is er een tijdelijke oplossing voor dit probleem gevonden. Lees meer over de WhatsApp update in ons artikel.

Sleepfulness

Als je moeite hebt om in slaap te komen, kan Sleepfulness een handje helpen. De app schotelt verschillende mindfulness oefeningen aan je voor, die je niet alleen helpen om te slapen, maar ook stress moeten verminderen. Een koptelefoon is wel aan te raden, omdat je via steminstructies precies te horen krijgt wat je moet doen. Je leest meer over Sleepfulness in het artikel.

Stievie Free

De Belgische app Stievie Free maakte deze week de overstap van de iPad naar de iPhone. Hierdoor kun je gratis naar bepaalde Belgische zenders kijken, zoals VTM, 2BE en Vitaya. Volens het Belgische Medialaan slaat de gratis app aan. Inmiddels zouden 700.000 Vlamingen al een volledige aflevering gekeken hebben. Om Stievie Free te gebruiken heb je wel een Medialaan-account nodig. Je leest alles over Stievie Free in ons artikel.

Pathe Thuis

Een mooie week voor mensen die regelmatig een filmpje huren met Pathé Thuis. De app is vanaf nu niet alleen op de iPad, maar ook op de iPhone beschikbaar. Daarnaast zou er hard gewerkt worden aan een app voor de Apple TV, zodat het bekijken van een film op je televisie weer wat gemakkelijker wordt. Met Pathé Thuis op de iPhone kun je een film snel naar je tv streamen als je een Chromecast hebt. Lees meer over Pathé Thuis in ons artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2016, 19:04
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.