iCulture iKids logo

iKids week 9: Toca Dance, Fiete Math en Bop Underwater

In deze iKids gaan we dansen met Toca Dance, ontdekken we de onderwaterwereld met Bop Underwater en leren kinderen omgaan met getallen in Fiete Math.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoHet wordt een leerzame aflevering van iKids. We gaan kinderen vertrouwd maken met getallen in de app Fiete Math (link) en leren de onderwaterwereld van Bop kennen in de app Bop Underwater (link). Ontspannen doen we met Toca Dance (Toca Dance), een app waarbij je samen met vrienden je eigen dansbewegingen bedenkt en uitvoert. Daarnaast hebben we nog wat aanvullende tips, voor apps die ook de moeite waard zijn.

Toca Dance

In Toca Dance bepalen kinderen de choreografie. Kies een outfit en een soundtrack en zorg dat de dansers alle bewegingen nadoen. Zo maak je je eigen muziekvideo, met leuke graphics en verschillende thema’s die kinderen aanspreken, zoals superhelden, dieren en monsters. Er zitten 8 karakters in die met jou gaan dansen. Experimenteer met special effects en gooi items naar het podium, om de dansers aan te moedigen. Deze app heeft geen in-app aankopen en geen advertenties. Ook zijn er geen regels, dus je kunt het spelen zoals je zelf wilt. Voor liefhebbers van de Toca-apps is er deze week nog meer goed nieuws, want zoals je een paar dagen geleden op iCulture kon lezen is Toca Kitchen 2 gratis als App van de Week. Dat betekent: een week lang gratis downloaden, zodat je geld overhoudt voor Toca Dance.

Fiete Math

Fiete ken je al van het interactieve prentenboek voor kinderen rond de 2 jaar. De zeeman Fiete leidt je langs allerlei spelletjes, waarbij je items moet sorteren, je geheugen traint of iets nieuws leert. Bij de nieuwe app Fiete Math ligt het leren er nog eens extra dik bovenop. Deze app wil voorkomen dat kinderen in een later stadium bijles voor wiskunde nodig hebben, door ze al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met getallen. De getallen zijn tastbare voorwerpen, waarmee je kunt experimenteren, uit elkaar halen en samenvoegen. Je speelt met de getallen zoals met blokken. Zo ontdekt je kind wat de relaties zijn tussen hoeveelheden en hoe je getallen kunt gebruiken in het dagelijks leven.

Bop Underwater

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Bop Underwater te maken met de wereld onder de zeespiegel. Je gaat op ontdekkingsreis onder water. Het bijzondere daarbij is de vormgeving: de onderwaterwereld is gemaakt van materiaal uit de echte wereld, zoals stukjes stof en plastic. Hoofdpersoon in het verhaal is Bop, de mol. Kinderen komen terecht in twaalf onderwaterwerelden, waar ze opdrachten moeten uitvoeren. Die opdrachten zijn niet al te moeilijke puzzels: ze moeten iets aanraken of verslepen, bijvoorbeeld een item op de juiste plaats leggen. Als kinderen niet snappen wat de bedoeling is, krijgen ze aanwijzingen van de kevertjes. Geschikt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar, waarbij je als ouder soms best even mag meekijken of de kinderen de opdrachten begrijpen. Ze zijn niet moeilijk, maar er staat ook geen uitleg bij wat de bedoeling is. Door deze aanpak zonder gesproken of geschreven taal werpt de app geen taalbarrière op.

Eerder verscheen al de app Bop Vangt Wolken (link) die je in een appbundel met Bop Underwater kunt kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:40
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.