iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Clips, Nintendo Switch Online, MediTolk en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de apps die op onze website zijn besproken, zoals Clips, Nintendo Switch Online, Meditolk en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

Nike

De geheel vernieuwde Nike-app is nu ook in Nederland te downloaden. Hiermee shop je naar sneakers en sportkleding, maar kan je ook producten reserveren en aanwezig zijn bij evenementen. Met de app wil Nike een zo prettig mogelijke beleving rond het sportmerk creëeren. Lees ons artikel over de Nike-app.

Nintendo Switch Online

Gamers opgelet: deze week verscheen de nieuwe Nintendo Switch Online-app die bedoeld is voor de Switch, Nintendo’s nieuwste spelcomputer. Met deze app kun je in spellen die dat ondersteunen (zoals het vrijdag verschenen Splatoon 2) vrienden uitnodigen en tegen ze praten. Hoe het precies werkt lees je in ons artikel over de Nintendo Switch Online-app.

Meditolk

Als je op vakantie gaat naar het buitenland en aan bepaalde ziektes lijdt kan het lastig zijn om te communiceren met een arts. Met de MediTolk-app kun je allerlei medische gegevens alvast (lokaal) opslaan. Die worden vervolgens direct vertaald naar verschillende talen zodat je altijd de juiste informatie paraat hebt. Hoe het precies werkt en hoe je privacy gewaarborgd blijft, lees je in ons artikel over Meditolk.

Gudak

We sluiten de App Gemist vandaag af met Gudak, een app die van je iPhone een wegwerpcamera maakt. Compleet met fotorolletje en verplicht wachten tot je foto’s zijn ‘ontwikkeld’. De naam en de gehele interface lijken overigens een knipoog naar Kodak, al ontkent de maker dat dit het geval is. Hoe het werkt lees je in ons artikel over Gudak.

Clips

Apple’s eigen Clips-app is deze week ook bijgewerkt. Versie 1.1 voegt allerlei Disney-personages aan de app toe, zoals Mickey Mouse, Minnie Mouse en personages van Toy Story. Ook zijn er in de app nieuwe overlays en posters toegevoegd en is het makkelijker geworden om Live Titles te bewerken. Bovendien kun je je creaties makkelijker delen met de nieuwe plek voor de Deel-knop. Lees ons artikel over Clips.

Carrot Weather

Na het noodweer van afgelopen week prijken Buienalarm en Buienradar weer bovenaan de App Store-hitlijsten, maar die apps zijn nogal saai. Carrot Weather laat zien dat het ook anders kan. Deze week verscheen de nieuwste versie. Die brengt niet alleen een nieuw design, maar geeft de weer-app ook meer persoonlijkheid. Je leest er alles over in onze bespreking van Carrot Weather.

DigiD

Sinds deze week kun je de officiële DigiD-app overal gebruiken om in te loggen bij overheidsdiensten zoals de Belastingdienst, DUO en Studielink. De DigiD-app verscheen in maart dit jaar, maar was toen beperkt tot een aantal diensten. Hoe het werkt lees je in ons artikel over de DigiD-app.

VaarWater

De handige VaarWater-app is deze week uitgebreid met vier extra vaarroutes om er op uit te trekken met je boot(je). Voorheen moest je daarvoor in Amsterdam wonen, maar de nieuwe vaarroutes geven je wat meer flexibiliteit. Zo maak je nu ook een tochtje over de Vecht of de Vinkeveense plassen bijvoorbeeld. Lees ook ons artikel over VaarWater.

VaarMelder

Deze week verscheen er nog een andere app gericht op de scheepvaart. Met de speciale VaarMelder-app kun je meldingen doorgeven van onveilige situaties op de rivier de IJssel, zoals bijna-aanvaringen of mensen die in de vaargeul zwemmen. Vervolgens gaat Rijkswaterstaat kijken of er iets aan gedaan kan worden. Alle details lees je in ons artikel over VaarWater.

1Password (iOS/Mac)

Het is verstandig om tweestapsverificatie te gebruiken voor diensten waar dat mogelijk is. Maar helaas maakt dat het wel inloggen erg omslachtig en tijdrovend. In de nieuwste update van wachtwoordbeheerder 1Password is daarop iets gevonden. Als je 1Password je wachtwoord laat invullen, wordt de tijdelijke code voor tweestapsverificatie automatisch op het klembord geplaatst. Hoe het werkt lees je in ons artikel over 1Password.

SwiftKey

SwiftKey, één van de populairste alternatieve toetsenborden voor iPhone en iPad, kreeg deze week een grote update. Het toetsenbord kan nu op basis van je geschreven tekst of het gesprek zelf voorspellen welke emoji je wilt gebruiken. Ook zijn er verschillende nieuwe thema’s toegevoegd. Lees ons artikel over SwiftKey.

Google Play Music

Goed nieuws voor gebruikers van Google Play Music die in de auto willen luisteren. Sinds deze week werkt de muziekdienst van Google ook samen met Apple’s CarPlay. Moet je natuurlijk nog wel een auto (of entertainmentsysteem) hebben die CarPlay ondersteunt. Lees ons artikel over Google Play Music.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.