Vaarroutes in VaarWater-app.

Met de nieuwe vaarroutes van de VaarWater-app ga je nooit de boot in

Heb je een bootje en trek je er graag op uit? Met de VaarWater-app weet je alles over de regels en waar je moet zijn. De VaarWater-app is nu ook uitgebreid met vaarroutes buiten Amsterdam, voor een leuk vaartochtje.

Vaarroutes in VaarWater-app.
Heb je een bootje en wil je er wel eens opuit trekken, dan biedt de VaarWater-app daarvoor een handige oplossing. De VaarWater-app bood al een aantal routes, maar is nu uitgebreid met vier extra vaarroutes. De nieuwe vaarroutes brengen je langs de Amstel en Gooi en Vecht. De onlangs vernieuwde VaarWater-app helpt je bij het ontdekken van deze nieuwe routes.

VaarWater-app met nieuwe routes

We hebben de VaarWater-app al meerdere keren besproken, voornamelijk over de nieuwe versie VaarWater 2 en het zoeken naar nuttige plaatsen langs het water. De VaarWater-app is vooral handig als je in of rond Amsterdam wil varen, maar de app biedt ook vaarroutes voor daarbuiten. Met de nieuwe vaarroutes maak je een tochtje over de Vecht, de Vinkeveense plassen, De Kromme Mijdrecht en de Gaasp. Dankzij deze nieuwe routes, vaar je naast grachten ook over oudere rivieren, kanalen en meren. De app bood eerder al andere routes, zoals een culinaire route en de Gay Pride-route. Deze gaan veelal door het centrum heen, terwijl de nieuwe routes ook daarbuiten lopen.

VaarWater-vaarroutes.

De VaarWater-app is de laatste tijd bijgewerkt met nieuwe functies. Je kan op de kaart direct zien waar het druk is en weet je altijd hoe hard je mag varen, omdat de app rekening houdt met vaarregels. De app heeft daarnaast ook een kompas, zodat je direct kunt zien wat er bij je in de buurt is. Dit kompas kun je personaliseren, zodat alleen de voor jou relevante zaken getoond worden. Voor supermarkten kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gewone supermarkt of een avondwinkel. Ook voor bootonderhoud bepaal je zelf welke nuttige plekken zichtbaar zijn, zoals een trailerhelling of een reparatiewerkplaats.

Om de nieuwe vaarroutes buiten het centrum te vieren, heeft Waternet (de initiatiefnemer van de VaarWater-app) grote opblaasflessen langs de routes geplaatst. Deze staan symbool voor de flessenpost, dus kijk niet gek op als je tijdens het varen ineens tegen een grote opblaasfles stuit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2017, 20:05
Categorie Apps
Onderwerpen water, watersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.