Scrivalry-app - iPad

Scrivalry: woorden leggen op een kilometers groot speelbord

Scrivalry laat je woorden leggen op een gigantisch speelbord van 25 vierkante kilometer. Je hoeft nooit op je beurt te wachten want je speelt het tegelijkertijd met andere Nederlandse spelers.

Goed nieuws voor Scrabble- en Wordfeud-fans. Scrivalry is een nieuw Nederlands woordspel waarbij je een gigantisch speelbord van 25 vierkante kilometer tot je beschikking hebt. Je kunt net als in Wordfeud woorden aanleggen, maar hoeft nooit op je beurt te wachten. Je speelt het tegelijkertijd alle andere spelers, waarbij iedereen continu woorden kan blijven neerleggen. Het doel is om zoveel mogelijk punten verdienen. Er zijn zelfs toernooien waarbij je het tegen andere spelers kunt opnemen om zo de beste te worden.


Scrivalry-app - iPad

Scrivalry: zoals Wordfeud, maar toch anders

Woordspelletjes blijven erg populair op de iPhone en iPad. Het populaire Wordfeud bestaat al 5 jaar en wordt nog steeds dagelijks door vele Nederlanders gespeeld. Met name onder ouderen is de game nog mateloos populair. Het spel is dan ook weinig veranderd in de afgelopen jaren. Iedereen kent wel iemand die het spel met zijn oma op opa speelt en een spel laten aflopen voordat deze is geëindigt levert op verjaardagen vaak scheve gezichten op. Het nieuwe woordspel Scrivalry kun je vergelijken met Wordfeud, maar onderscheidt zich op een paar vlakken.

De game is gemaakt door Mark van de Weert. Omdat Scrivalry net pas uit is, is het gigantische spelbord nog vrij leeg. De komende weken en maanden zullen enthousiaste spelers dit ongetwijfeld vol gaan leggen met nieuwe woorden. Bij het installeren kies je een gebruikersnaam. Je kunt ook een account aanmaken om met Facebook, Game Center of Google Play in te loggen.

Woorden leggen op een speelbord van 25 vierkante kilometer

Scrivalry wordt door de makers een MMO (Massively Multiplayer Online Game) genoemd, een spel dat je met meerdere spelers tegelijkertijd via internet kunt spelen. Dit gebeurt op een gigantisch, kilometers groot speelbord van 5 bij 5 kilometer. Hier kan iedere speler tegelijkertijd zijn woorden neerleggen in het Nederlands, Engels of een van de andere ondersteunde talen. Je raakt met zo’n groot bord dus nooit uitgespeeld en je hoeft ook niet op je beurt te wachten. Je begint het spel met 8 verschillende letters waarmee je woorden kunt vormen door de letters aan een bestaande letter vast te leggen. Net als bij Scrabble en Wordfeud zijn er over het hele speelbord speciale vakjes verspreid waarmee je de waarden van je woorden en letters kunt verdubbelen of verdriedubbelen.

Nieuwe woorden ontdekken
Ieder woord dat door de verschillende spelers wordt neergelegd is permanent. Als je even geen woord kunt leggen, kun je ook de betekenis van nieuwe woorden ontdekken door erop te tikken. Je krijgt dan de definitie van het woord te zien. Dit enorme woordenboek wordt door de community van Scrivalry bijgehouden. Als een woord in het woordenboek bestaat, kan het gelegd worden, ongeacht de lengte.

Van elke speler worden uitgebreide statistieken bijgehouden. Zo kun je je punten vergelijken met dat van anders spelers van over de hele wereld. Er zijn zelfs toernooien waarbij je andere spelers kunt uitdagen. De toernooien vinden twee keer per week in het spel plaats en zijn alleen speelbaar als je level 5 hebt behaald. In de toekomst komen er ook nog een 1-tegen-1 spelmodus, vriendenlijsten en guilds, zodat je je kunt aansluiten bij een groepje.

Ben je enthousiast geraakt over het spel en wil je dit ook downloaden? Het spel is nu voor iPhone en iPad beschikbaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.