Periscope-app - hoogtepunten

Periscope zet de hoogtepunten van een livestream op een rijtje

Livestreamdienst Periscope laat je met een nieuwe update voortaan hoogtepunten zien voordat je een video start. Zo kun je snel bekijken welke streams je wilt zien. Ook kun je videostreams direct bekijken vanuit een tweet.

Livestreamdienst Periscope kondigt vandaag drie nieuwe functies aan om makkelijker videostreams te ontdekken en te bekijken. In de app krijg je nu via de nieuwe functie Highlights een korte trailer van elke uitzending voorgeschoteld. Zo krijg je direct een idee wat je van een stream kunt verwachten voordat je deze gaat kijken. Ook kun je livestreams die op Twitter zijn gedeeld nu ook afspelen vanuit een geëmbedde tweet. Tevens komt er een Facebook-achtige Autoplay-optie waarbij videostreams automatisch in je tijdlijn worden afgespeeld zonder geluid.

Periscope op iOS

Met hoogtepunten bepaal je of je een uitzending wilt zien
Er worden elke dag ontzettend veel nieuwe livestreams toegevoegd op Periscope. Je hebt nooit tijd om ze allemaal te kijken dus welke moet je kiezen? Om het je makkelijker te maken heeft de dienst een nieuwe Highlights-functie gemaakt. Hiermee kun je in je tijdlijn van elke stream een korte trailer bekijken om te kijken of de video je aanspreekt. Zo kun je makkelijk scannen welke videostreams je wel en niet wilt zien. Periscope kijkt naar verschillende signalen in de video en bepaalt daarmee welke delen ze in de trailer moeten stoppen. Via deze signalen zouden de meest interessante delen van een stream in zo’n trailer moeten zitten. Deze hoogtepunten kun je ook bekijken op iemands profiel in Periscope. Zo krijg je een idee wat voor soort video’s die persoon allemaal plaatst.

Periscope-app - hoogtepunten

Bekijk Periscope video’s via embedded tweets

Periscope wil je ook nog makkelijker streams laten bekijken via Twitter en geëmbedde tweets. Deze functie was Periscope al een tijdje aan het testen, maar nu komt deze voor iedereen beschikbaar. Je kunt een videostream voortaan direct vanuit een tweet bekijken en deze tweets ook embedden op elke website.

Periscope Autoplay

Met een nieuwe Autoplay-optie wil Periscope zorgen dat je nog eerder in de verleiding komt om een video in de app te bekijken. Facebook en Instagram pasten eerder hetzelfde trucje toe. Video’s beginnen in je tijdlijn automatisch te spelen zonder geluid. Zodra een video je interessant lijkt kun je erop klikken en deze verder met geluid afspelen.

De Highlights-functie komt de komende dagen als update beschikbaar in de App Store. De nieuwe Autoplay-optie komt eerst naar Android en verschijnt op een later moment pas voor de iPhone. Eerder startte Twitter nog met de uitrol van een Periscope-knop in de Twitter-app waarmee je nog sneller een livestream kan starten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2016, 20:07
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, periscope
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.