iCulture iKids logo

iKids week 29: Tinybop Wolkenkrabbers, Dr. Panda Boerderij en Heidi

In de iKids van deze week gaan kinderen wolkenkrabbers bouwen in de nieuwste app van Tinybop en gaan ze met Dr. Panda en Heidi het vee verzorgen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Er zijn van die momenten dat alle grote ontwikkelaars tegelijkertijd nieuwe apps lanceren. Deze week komt ontwikkelaar Tinybop met Wolkenkrabbers (link), een app waarin kinderen hun eigen skyline kunnen vormgeven én bracht Dr. Panda (link) een app uit om laat kinderen de boerderij te laten ontdekken. Kers op de taart is de app van bergmeisje Heidi (link). Deze vrolijke applicatie werd op deze plek nog nooit besproken, maar is desondanks de moeite waard.

Wolkenkrabbers

Wolkenkrabbers is een leuke bouwapplicatie die ook dienst doet als poppenkast. In de app kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar eigenhandig een skyline van torens bouwen en ontwerpen. Daarbij kunnen ze zo hoog gaan als ze willen, maar moeten bouwwerken wel op stevigheid worden getest. Laat hiervoor gorilla King Kong of een dinosaurus erop los, of wek een aardbeving op om te kijken of een gebouw het overleeft. Als dit het geval is kunnen bewoners in een bouwwerk gaan eten, werken en slapen. Wie ze met de lift naar boven en beneden laat gaan zal appartementen en kantoren ontdekken. Grijp tijdig in bij lekkages en brandjes, zodat het gebouw en alle mensen gered worden. Kinderen die het overzicht bewaren en goed voor hun bouwsels zorgen zullen merken dat iedereen tevreden blijft.

Dr. Panda Boerderij

Kinderen die nieuwsgierig zijn naar het buitenleven kunnen sinds kort terecht bij Dr. Panda boerderij, een nieuwe app waarin 6- tot 8-jarigen leren wat het boerenleven te bieden heeft. In de nieuwste applicatie van het zwart-witte pandabeertje en zijn vrienden kunnen ze de kippen voeren of de koeien melken. Ook moeten er groentes worden geplant (en is het natuurlijk belangrijk dat deze ook water krijgen), kan er fruit worden geplukt en zijn er eieren te rapen. Met al deze producten kunnen kinderen jammetjes, brood of kleurige groentemanden maken om die op de markt te verkopen. Deze vrolijke app is een fijne toevoeging aan het uitgebreide assortiment van Dr. Panda.

Heidi

Een andere app die kleine kinderen met boerderijdieren laat spelen is Heidi van het Belgische Studio 100. In deze applicatie gaan de allerkleinsten met het bergmeisje op pad om de Alpen te verkennen. Help opa en buurjongen Peter met het voeren en melken van de koeien en geiten, of ga zelf kaas maken. In totaal zijn er negentien klusjes waarmee kinderen Heidi kunnen helpen, omgevormd in negentien minigames. Van het maken van puzzels tot het zoeken van bergdieren en het componeren van muziek: in deze fraaie Belgische app valt voor jonge bergbeklimmers genoeg te beleven.


NS Kids-app: station

NS KidsApp (adv)

Ga je tijdens de zomermaanden een dagje weg met de trein, dan moet je zeker de NS KidsApp eens proberen. Treinreizen wordt namelijk nog leuker met deze app, waarin kinderen allerlei opdrachten uitvoeren, samen met papa, mama en de andere reisgenoten. Beleef gekke avonturen met de monsters Oei en Knoei, maak een video waarin jezelf de hoofdrol speelt en… jonge kinderen reizen gratis met de trein.

Lees verder: Treinreizen wordt nog leuker met de NS KidsApp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerp ikids
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.