iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Apple TV Remote, Foody, Apple Store en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Apple TV Remote, Foody, Apple Store en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Hopper

De app Hopper kan misschien nog wel van pas komen als je gaat vliegen deze zomer. Deze nieuwe app weet namelijk wanneer vliegtickets het goedkoopst zijn. In een paar stappen geeft Hopper jou advies en helpt jou met het zoeken naar goedkope vliegtickets. De app geeft aan of het verstandig is om een vlucht direct te boeken of om nog even te wachten totdat hij goedkoper wordt. Maar Hopper heeft nog meer handige functies. Lees ons artikel over Hopper.

Foody

Heb je last van een voedselallergie, dan kan Foody jou daarbij helpen. Als je je niet lekker voelt, kan Foody achterhalen of dit wellicht komt door een voedselallergie. De app helpt je je voedingsgewoontes vast te leggen en kijkt aan de hand daarvan waar de misselijkheid vandaan kan komen. Wel is het belangrijk om alles wat je eet vast te leggen in deze app. Lees ons artikel over Foody.

Sherlocked’s The Vault

Weet je niet hoe een escape room werkt? Met de game The Vault van het Amsterdamse Sherlocked krijg je een kijkje in hoe het er in een escape room aan toe gaat. In het spel probeer je te ontsnappen uit een kamer door puzzels te ontcijferen dankzij hints en tips. Normaal speel je een escape room in het echt, maar met deze game krijg je de smaak te pakken. Lees ons artikel over The Vault.

NOS

De app van de NOS is helemaal klaar voor de Olympische Spelen. Zowel in de iOS-versie als op de Apple TV vind je nu een complete Rio 2016-sectie. Hier lees je het laatste Olympische nieuws, bekijk je video’s en samenvatting of volg je de sporten op de voet met de vele livestreams. Op de Apple TV staat alle videocontent in de schijnwerpers. Lees ons artikel over NOS.

Apple TV Remote

Heb je een Apple TV thuis staan? Dan kun je nu gebruikmaken van een spiksplinternieuwe Apple TV Remote-app. Deze bevat nagenoeg alle functies van de fysieke Siri Remote en laat je Siri gebruiken, games besturen en tekst invoeren. De app werkt op de tweede, derde en vierde generatie Apple TV, maar alleen op laatstgenoemde wordt Siri en het spelen van games ondersteund. Lees ons artikel over Apple TV Remote.

Apple Store

De app om te winkelen in de online Apple Store is flink vernieuwd. De app heeft niet alleen een nieuw design, maar geeft ook persoonlijke aanbevelingen. De app kijkt hiervoor naar de producten die je gekoppeld hebt aan je Apple ID. Shop je bijvoorbeeld voor een Apple Watch-bandje, dan geeft de app aan of deze past op jouw model. Lees ons artikel over Apple Store.

Instagram

De nieuwste versie van Instagram heeft een nieuwe functie genaamd Instagram Stories. Deze functie heeft verdacht veel weg van Snapchat Verhalen. Dankzij Instagram Stories kun je een reeks foto’s combineren tot een enkel album, waardoor je met foto’s een verhaal kunt vertellen. Je kunt zelfs tekenen op foto’s om het geheel nog wat leuker te maken. Je vindt Instagram Stories bovenin de navigatiebalk en laat je vegen om volgende verhalen te bekijken. Lees ons artikel van Instagram.

WhatsApp

Deze keer geen update voor de iOS-versie van WhatsApp, maar het is de desktop-app van de populaire chatdienst die een update gekregen heeft. Zowel in de desktop-app als in WhatsApp Web kun je nu de achtergrond aanpassen. Je hebt daarbij de keuze uit 37 verschillende kleuren, waardoor je je chats wat persoonlijker kunt maken. Daarnaast kun je instellen dat WhatsApp op de desktop automatisch geopend wordt als je je Mac opstart. Lees ons artikel over WhatsApp Desktop.

De desktop-app van WhatsApp download je vanaf de WhatsApp-website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.