KLM vliegtuig schiphol

Wanneer vliegtickets het goedkoopst zijn? Hopper weet het

Hopper helpt met zoeken naar het voordeligste moment om een vliegticket te boeken naar je favoriete bestemming. De app adviseert je ook of je nog even moet wachten met boeken, omdat de prijzen nog verder gaan zakken.
Erwin Siekman - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens de vakantie kun je veel geld op je vliegreis besparen, door eerst te kijken waar ze de tickets het goedkoopst zijn. Er zijn inmiddels diverse apps waarmee dat kan, zoals Hitlist, SkyScanner en andere apps. Hopper is een soortgelijke app en belooft een besparing van zo’n 40%. Niet omdat ze speciale deals hebben afgesloten met de vliegtuigmaatschappijen, maar omdat ze het meest ideale tijdstip voor je kiezen. Zo kan het behoorlijk wat geld schelen als je niet op de drukke zondagavond terugvliegt, maar op maandagochtend. In de nieuwste update 3.0 laat Hopper je vliegensvlug weten of je nog even moet wachten met het boeken van je ticket.

hopper-ios-app

Hopper: goedkope vliegtickets
In een paar stappen geeft Hopper advies en helpt je aan een zo goedkoop mogelijk ticket. De app kijkt daarbij niet alleen naar de meest slimme tijdstippen om te reizen, maar ook naar het beste moment om te boeken. Zodra je zoekt op een bepaalde bestemming kom je uit bij een agenda-overzicht met kleuren: van de goedkope groene dagen naar de duurdere rode dagen.

Als je een datum geselecteerd hebt geeft de app advies wanneer je de vlucht moet boeken. In onze test kostte een vlucht van Amsterdam naar New York op 5 september €592. Direct daarna kregen we te zien of we nu meteen moeten boeken of nog even moeten wachten met het boeken van een ticket naar de Big Apple. In ons geval werden we geadviseerd om tot 8 augustus te wachten met boeken, want daarmee zouden we mogelijk €274 kunnen besparen.

screenshot-hopper-boeken screenshot-hopper-agenda

Vertrekken vanaf andere luchthaven
screenshot-hopper-tipsWanneer je een vlucht en datum hebt geselecteerd, kan je ook kijken of er tips zijn om de vlucht nóg goedkoper te krijgen. In ons geval was het €109 voordeliger om vanaf Brussel te vliegen. De app is dus niet alleen aan het vergelijken, het is ook een soort persoonlijk reisadviseur met advies op maat. Het bezoeken van een reisbureau is daarom helemaal niet meer nodig, want apps zoals Hopper kunnen sneller en volledig automatisch kijken wat het optimale ticket is.

Als je de prijsontwikkeling van een vlucht wilt blijven volgen kies je voor Watch This Trip. Daarna word je op de hoogte gehouden van de prijsontwikkelingen en zal de app je blijven adviseren om uiteindelijk het voordeligste ticket te kunnen boeken. Dit is vergelijkbaar met Hitlist.

Via Hopper kun je overigens ook vliegtickets boeken, maar daarvoor moet je wel je creditcardgegevens invullen. Als vergoeding voor de service betaal je $5 extra aan Hopper, bovenop de prijs van je ticket. Verder is het goed om te beseffen dat bepaalde vliegmaatschappijen zoals Easyjet, Ryanair, Southwest en Delta op dit moment niet hun data delen met Hopper. Dat geldt trouwens voor meer zoekmachines voor goedkope tickets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2016, 15:04
Categorie Apps
Onderwerpen reizen, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.