Kind met Angry Birds spelletje op iPhone

Gameklassieker Angry Birds krijgt nieuwe naam, omdat hij te populair is

Gameontwikkelaar Rovio heeft een opmerkelijke aankondiging: Angry Birds Classics krijgt een andere naam: Red's First Flight. Dit is een bewuste keuze om te zorgen dat de game minder snel terug te vinden is in de App Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Angry Birds Classic

Rovio Classics: Angry Birds is een remake van de oorspronkelijke game, waarmee het ooit begon. Wie het leuk vindt om de levels van vroeger nog eens te spelen, kan daarvoor terecht bij deze spelklassieker, waarvoor je een eenmalig klein bedrag betaalt. Ontwikkelaar Rovio vindt echter dat de klassieke game schadelijk is voor de zichtbaarheid van Angry Birds 2 en nieuwere Angry Birds-uitgaven, die voorzien zijn van in-app aankopen. De Android-versie gaat vanaf 23 februari helemaal verdwijnen en in de App Store voor iOS krijgt de game een andere naam, waardoor hij minder goed herkenbaar is voor spelers: Red’s First Flight.


Heb je de game al geïnstalleerd, dan kun je gewoon blijven spelen. Zoek je in de toekomst naar Angry Birds, dan zul je de klassieker niet meer te zien krijgen. De uitleg van Rovio wekt de indruk dat mensen de voorkeur geven aan de variant voor een eenmalig bedrag, waardoor ze niet meer geneigd zijn om de games met in-app aankopen te spelen. De vernieuwde klassieke versie is nog wel te vinden in Apple Arcade onder de naam Angry Birds Reloaded, zonder advertenties en in-app aankopen.

Angry Birds AR spelen.

Hieronder is de uitleg van Rovio te lezen, met een aanvullende verklaring van Shawn Buckelew, Senior Brand and Community Development Manager bij Rovio. Als mensen de nieuwe games niet spelen, komt er minder geld binnen en daar heeft Rovio niets aan.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.