Reacties voor: Analist: ‘Marktaandeel iPhone in Nederland op 1,7 procent’

T-Mobile heeft in het eerste jaar meer dan 200.000 iPhones verkocht dat resulteert in een marktaandeel van 1.7% in de maand juli 2009 in Nederland.
Anne Jan Roeleveld - · Laatst bijgewerkt:
23 reacties
 1. 200.000 verkocht door T-mobile en hoeveel zwerven er geunlocked rond? Daar ben ik nu wel benieuwd naar.

 2. tja, deze cijfers zijn dus echt humbug. laat ed maar verder slapen 😉

 3. Heeft iedere mobile operator geen last van unlockingen?

 4. In mijn omgeving ligt het percentage toch een stuk hoger en we vallen ook nog vrijwel allemaal (ruimschoots) buiten de doelgroep (15 t/m 29 jaar).

 5. Dit is in mijn optiek geen reëele vergelijking, omdat er van de iPhone 3 types in Nederland actief zijn de 2G, 3G en 3Gs de Nokia heeft tig verschillende modellen die tezamen het markt aandeel Nokia vertegenwoordigen. Dit geldt ook voor andere merken.

 6. Het daadwerkelijke marktaandeel van de iPhone zal nog een stuk hoger liggen, omdat er veel mensen hun iPhone in het buitenland hebben gekocht en deze hebben gejailbreakt.

  Unlocked zal er wel bedoeld worden.

 7. In mijn omgeving komt de iPhone nu het meest voor. Mijn werkgever, mijn vrienden, mijn kennissen…
  Allemaal enthausiaste gebruikers.

 8. @: Om te unlocken moet je toch jailbreaken? Volgens mij gebruikt niemand die simcard-unlocks meer. Ik heb het aangepast. Voor de volledigheidsfreaks heb ik ook nog de optie toegevoegd dat mensen hun iPhone simlockvrij in België, Italië, etc hebben gekocht. Want dat kan natuurlijk ook.

 9. @:
  of in Nederland simlock vrij? Denk dat er nog zo 200.000 iphones, 2g,3g en 3gs bij kunnen..

 10. Volgens mij kun je daar als gebruiker geen zinnig woord over zeggen of het klopt of niet. Als je zoals ik met allemaal wat jongere (max 30) collega’s in de ICT branche om je heen kijkt ligt het percentage ongeveer op de 50% maar dat is natuurlijk niet representatief. Toch lijkt het dan alsof <2% zoals onderzocht is, veel te laag lijkt. Maar ik weet ook dat er hele volksstammen zijn die geen iphone hebben en in de omgeving van mijn ouders bijvoorbeeld is het % netjes nul. En eenieder die zonder enig onderzoek allerlei cijfers roept, voegt nog veel minder toe dan het onderzoek.

 11. What is interesting over the iphone is holland is the highest jailbreaking country in the world on the % of iphones in use , wonder if the reason holland is in number 1 because of the worst 3g network in europe for the iphone t-mobile won that award in an international telephone magazine , its time for apple to get tough and if the offical network cant give you what you pay for then it should be offered on other dutch networks that do offer real 3g , if t-mobile are reading this then my question is where is the promised improvement in your network you stated with the merger of 2 networks ? Back on topic its probably around 300,000 iphones with all the imports added on

 12. Origineel geplaatst door Cassiu
  Dit is in mijn optiek geen reëele vergelijking, omdat er van de iPhone 3 types in Nederland actief zijn de 2G, 3G en 3Gs de Nokia heeft tig verschillende modellen die tezamen het markt aandeel Nokia vertegenwoordigen. Dit geldt ook voor andere merken.

  Hier ben ik het mee eens, in mijn ogen is de iPhone één model (paar keer geupgrade, maar blijft in principe hetzelfde). Waar Nokia zoals gezegd toch iets meer toestellen heeft, van mega cheap tot super duur, alles zit erbij. Het zou eerlijkezijn om de iPhone te vergelijken met bijvoorbeeld de Nokia 5800, of Samsung Omnia. Dan is de verhouding denk ik niet 2% tegen 34%/25%. Eerder iPhone 2%, Nokia 5800 2%.

 13. Misschien leuk om eens een poll te houden over wie het via T-mobile heeft aangeschaft en wie via andere kanalen!

 14. Als Apple gewoon de markt vrij geeft en overal de Iphone los verkoopt, dan zal de verkoop met TIG procent stijgen.

 15. Ja idd, die poll wil ik ook wel graag zien 😀 DOEN DOEN! 😛

 16. @Jeroen: Zo. En niet anders.

 17. Origineel geplaatst door What is interesting over the iphone is holland is the highest jailbreaking country in the world on the % of iphones in use , wonder if the reason holland is in number 1 because of the worst 3g network in europe for the iphone t-mobile won that award in an international telephone magazine , its time for apple to get tough and if the offical network cant give you what you pay for then it should be offered on other dutch networks that do offer real 3g , if t-mobile are reading this then my question is where is the promised improvement in your network you stated with the merger of 2 networks ? Back on topic its probably around 300,000 iphones with all the imports added on

  Not true: Although T-Mobile might have the worst 3G-network, I doubt this study refered to the Dutch network. Studies have shown that the speed of the 3G-network in Holland (on an iPhone) was the highest in the world.
  Also, I don’t see the link between a bad 3G-network and jailbreaking? Therefore they don’t really relate in terms of better reception or something like that.

 18. Ik vraag me af hoe het percentage is berekend. Is dat van het aantal nieuwe telefoons dat in dat jaar verkocht is? Of het aantal in Nederland rondzwervende telefoons? Dat laatste is moeilijk te bepalen (hoeveel zijn er nog in gebruik?). Hoeveel er verkocht zijn weet je wel. Maar als de iPhone 1,7 % marktaandeel heeft met 200.000 verkochte telefoons dan zijn er grofweg 12.000.000 telefoons verkocht het afgelopen jaar. Dat lijkt mij veel.

  Daarnaast gaat het hier om merken, Nokia v.s. de iPhone. er had dus eigenlijk Apple moeten staan. En de zin: “… dat er in twaalf maanden tijd meer dan 200.000 iPhone 3G’s zijn verkocht door T-Mobile. Dit komt neer op een marktaandeel van 1.7% in de maand juli 2009.” Een jaar lang telefoons verkopen leidt tot een markt aandeel in één maand? Dat snap ik niet.

  Verder zou een segmentatie naar type telefoon op zijn plaats zijn. Wat is het aandeel van Apple in het smartphone segment?

  Kortom, veel cijfers, weer een nieuwtje, maar het zegt me niets.

 19. Totaal onbelangrijke informatie. Het gaat erom of iedereen tevreden is met zijn telefoon.
  Verder is alleen differentiatie op basis van leeftijd niet zo veelzeggend. In mijn omgeving ken ik maar één persoon met een Iphone (en haar toestel heb ik daarom flink getest haha)
  Apple is nog maar net op de markt. Ik ben benieuwd hoe hun marktaandeel over 5 jaar is. Als ze aan de wensen van zakelijke gebruikers tegemoet komen, de ontvangstkwaliteit sterk verbeteren en T-Mobile loslaten moet dat nog een flink stuk kunnen groeien.
  Wat overigens ook een feit is dat Apple de grootste winsten per toestel maakt. Daar kunnen de andere fabrikanten nog een puntje aan zuigen.
  Een fabrikant als Nokia verdient per toestel vele malen minder als Apple.
  De Iphone is één van de duurste toestellen op de markt terwijl de specificaties aan de lage kant zijn. Door hun slimme besturingssysteem, design, appstore en marketing weten ze dit echter wél goed te vermarkten.

  Dus één ding doen ze zeker retegoed, mensen overhalen om veel te betalen voor hun producten.

  Wat ik jammer van Apple vind is dat bij een Iphone het Apple is die betaald wat de eigenaar met zijn toestel mag doen en bij de andere merken is de eigenaar die bepaald wat hij met zijn toestel mag doen.
  Jailbreaken zou niet nodig moeten zijn.

 20. Idd, @iphoneclub! Laat die poll maar komen 🙂

 21. Ik zie anders wel heel erg veel iPhones om me heen de laatste tijd. 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.