Analist: ‘Marktaandeel iPhone in Nederland op 1,7 procent’

T-Mobile heeft in het eerste jaar meer dan 200.000 iPhones verkocht dat resulteert in een marktaandeel van 1.7% in de maand juli 2009 in Nederland.
Anne Jan Roeleveld - · Laatst bijgewerkt:

Marktaandeel iPhone 3G stijgt naar 1,7% Er is onderzoek gedaan naar het aantal iPhones die verkocht zijn in Nederland in het afgelopen jaar. Analist Ed Achterberg van telecompaper.com maakte gisteren bekend dat er in twaalf maanden tijd meer dan 200.000 iPhone 3G’s zijn verkocht door T-mobile. Dit komt neer op een marktaandeel van 1.7% in de maand juli 2009.


De iPhone is vooral populair in de leeftijdsgroep van 15 en 29 jaar met 3% marktaandeel in de periode februari tot en met juli 2009. In de wat oudere leeftijdsgroepen is de iPhone duidelijk minder favoriet. In die groepen is Nokia namelijk het populairst, ondanks dat het marktaandeel daarvan daalt. Toch blijft het marktaandeel van Nokia nog altijd het hoogst met 34%. Daarna volgt Samsung met 25.4%. Het daadwerkelijke marktaandeel van de iPhone zal nog een stuk hoger liggen, omdat er veel mensen hun iPhone simlockvrij in het buitenland hebben gekocht of deze hebben gejailbreakt unlocked.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.