Echo Dot 2018

Amazon Alexa gaat Apple Music ondersteunen op speakers van derden

Amazon heeft aangekondigd dat ze via Alexa ondersteuning gaan bieden voor Apple Music, ook op speakers van derden. Daarmee krijgt de HomePod er heel wat concurrenten bij.

Apple Music werkt momenteel al op de Amazon Echo-speakers, maar nu komen daar ook speakers van andere fabrikanten bij. Je bent daardoor niet meer verplicht om een HomePod te kopen als je Apple Music via een slimme speaker wilt bedienen. Het is nog niet bekend wanneer de ondersteuning voor Apple Music op andere speakers beschikbaar komt, maar het zou binnenkort moeten gebeuren.


De Alexa-geschikte speakers kunnen nummers, artiesten en afspeellijsten beluisteren en bijvoorbeeld ook Beats 1 afspelen. Verder kunnen ze andere muziekdiensten aan, zoals Amazon Music Unlimited, Spotify, Deezer en TuneIn. Dit werkt momenteel al in de VS en later ongetwijfeld ook in meer landen.

Apple Music via Alexa ook op andere speakers

Het gaat om speakers en andere apparaten die nu al ondersteuning bieden voor de Alexa-assistent. Dat zijn er ondertussen duizenden. Apple Music werkte voorheen alleen op de HomePod en (via een omweg) op Sonos-speakers. Je maakt gebruik van Siri om de stemopdrachten te geven.

Echo Dot 2018

Het is dan ook voor het eerst dat er een digitale assistent van een ander bedrijf bij komt. Via een omweg is het al wel mogelijk om bijvoorbeeld Apple Music aan te sturen via Google Assistent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.