Echo Dot 2018

Amazon Alexa gaat Apple Music ondersteunen op speakers van derden

Amazon heeft aangekondigd dat ze via Alexa ondersteuning gaan bieden voor Apple Music, ook op speakers van derden. Daarmee krijgt de HomePod er heel wat concurrenten bij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music werkt momenteel al op de Amazon Echo-speakers, maar nu komen daar ook speakers van andere fabrikanten bij. Je bent daardoor niet meer verplicht om een HomePod te kopen als je Apple Music via een slimme speaker wilt bedienen. Het is nog niet bekend wanneer de ondersteuning voor Apple Music op andere speakers beschikbaar komt, maar het zou binnenkort moeten gebeuren.

De Alexa-geschikte speakers kunnen nummers, artiesten en afspeellijsten beluisteren en bijvoorbeeld ook Beats 1 afspelen. Verder kunnen ze andere muziekdiensten aan, zoals Amazon Music Unlimited, Spotify, Deezer en TuneIn. Dit werkt momenteel al in de VS en later ongetwijfeld ook in meer landen.

Apple Music via Alexa ook op andere speakers

Het gaat om speakers en andere apparaten die nu al ondersteuning bieden voor de Alexa-assistent. Dat zijn er ondertussen duizenden. Apple Music werkte voorheen alleen op de HomePod en (via een omweg) op Sonos-speakers. Je maakt gebruik van Siri om de stemopdrachten te geven.

Echo Dot 2018

Het is dan ook voor het eerst dat er een digitale assistent van een ander bedrijf bij komt. Via een omweg is het al wel mogelijk om bijvoorbeeld Apple Music aan te sturen via Google Assistent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2018, 23:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen alexa, speaker

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.