Sonos

AirSonos: AirPlay-ondersteuning voor Sonos met speciaal programma

Het serverprogramma AirSonos voegt ondersteuning voor AirPlay toe aan Sonos-luidsprekers. Technische kennis is wel vereist.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SonosWe zijn dol op de draadloze Wi-Fi-speakers van Sonos, maar hebben hier wel één ding op aan te merken: ze hebben standaard geen ondersteuning voor AirPlay. Wil je muziek van je iPhone of Mac afspelen, dan ben je beperkt tot de speciale Sonos-app. Je kunt alsnog AirPlay-ondersteuning toevoegen door een AirPort Express aan de Sonos te verbinden, maar dat is nogal een investering als je nog geen AirPort hebt en werkt niet op de goedkopere modellen PLAY:1 en PLAY:3. Gelukkig heeft ontwikkelaar Stephen Wan een alternatieve oplossing ontwikkeld met de naam AirSonos.

Door AirSonos op een computer te installeren, ondersteunen alle Sonos-speakers op je netwerk AirPlay. Je computer moet uiteraard wel ingeschakeld zijn zodat AirPlay kan werken.

AirSonos is niet een simpel programmaatje met een automatische installatietool. Je moet zelf de terminal van je computer induiken om AirSonos te installeren. Daarnaast moet je vooraf het programma node.js installeren. Op Github heeft de ontwikkelaar kort beschreven hoe je AirSonos installeert, maar we raden aan om deze stappen alleen te volgen als je enige kennis met de terminal hebt. Overigens werkt het allemaal nog niet altijd: AirPlay via iTunes wordt bijvoorbeeld nog niet officieel ondersteund.

De Sonos-systemen zijn te koop voor €199.

airsonos iphone

Via iPhoneBlog.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 12:57
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.