Belkin Boost UP

iCulture bekijkt: Belkin Boost Up draadloos oplaadstation

Mooi maar kostbaar
Lees in deze review over onze ervaringen met het Belkin Boost Up draadloze oplaadstation. Deze is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: een normale versie en een 'exclusieve' uitvoering die alleen in de Apple Store te vinden is. In deze review lees je er alles over!

Met de Boost Up draadloze oplaaddock van Belkin kun je drie Apple-devices tegelijk opladen. Deze oplaaddock is er in twee varianten:

Belkin bevestigde ons bij navraag dat ze feitelijk hetzelfde zijn, maar dat het design nét iets anders is. Dat geeft Apple de mogelijkheid om de Apple Store-versie als exclusief exemplaar in de winkel aan te bieden. Die van Apple heeft een ronde laadschijf waar je iPhone tegenaan legt en een vierkante grondplaat met een gekke verhoging. De normale versie heeft zowel een ovale lader als een ovale grondplaat. Dat ziet er wat ons betreft wat vriendelijker uit qua design.

Belkin Boost Up in het kort

 • Verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit
 • Draadloos opladen van iPhone en Apple Watch
 • Met kabeltje opladen van een derde apparaat
 • Geschikt voor draadloos opladen op 7,5 Watt
 • Afmetingen Apple-versie: 12,2 cm hoog, 10,41 cm lang, 18,8 cm breed
 • Gewicht 632 gram
 • Verkrijgbaar bij Apple en bij Amac voor ca. 150 euro


Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. De Belkin Boost Up is beschikbaar gesteld door Belkin.

Belkin Boost Up bij Apple Store

Belkin Boost Up in gebruik

De Belkin Boost Up is een draadloos Qi-oplaadstation van 7,5 Watt waarmee je een geschikte smartphone (vanaf de iPhone 8) draadloos kunt opladen. De magnetische oplaadmodule is geschikt voor de Apple Watch. Je hoeft hier dus geen eigen kabeltje voor te gebruiken. De fabrikant belooft dat je bij de nieuwste toestellen zoals de iPhone XS tot 25% sneller kunt opladen.

Belkin Boost Up bij Amac

Dit oplaadstation is vooral handig voor op je nachtklokje, zodat je makkelijk het tijdstip kunt aflezen via de nachtklokmodus als je even op het kastje tikt. Aan de achterkant zit een 5 Watt USB-A-poort waarop je een kabel kunt aansluiten om bijvoorbeeld je AirPods op te laden. Net als bij andere draadloze oplaadstations hoef je de iPhone niet uit het hoesje te halen, op voorwaarde dat deze niet dikker dan 3 mm is.

Het is ons een raadsel waarom de Apple Store-variant van deze oplader een tientje duurder moet zijn. Het enige wat we kunnen verzinnen is dat het de ‘Apple-tax’ is of het feit dat dit om een ‘exclusievere’ uitvoering gaat. Maar dat is slechts een kunstmatig gecreëerde exclusiviteit, waar je als gebruiker waarschijnlijk geen weet van hebt.

Belkin Boost UP

Een groot nadeel van deze lader is de prijs: €150 tot €160 is vrij duur als je het vergelijkt met een doorsnee Qi-gecertificeerde oplader, die vaak maar een paar tientjes kost. De Boost Up is weliswaar robuust uitgevoerd en van prima materialen gemaakt, maar het verschil is wel erg groot. Daarnaast vinden we het snel draadloos opladen voor dit product wat minder relevant, omdat je ‘s nachts tijdens het opladen op je nachtkastje alle tijd hebt.

Score

7.5

Belkin Boost Up

Belkin Boost Up

ÔéČ149,95

Voordelen +

 • Goede bouwkwaliteit, voelt robuust aan
 • Apple Watch-lader is al ge├»ntegreerd
 • Drie apparaten tegelijk opladen

Nadelen -

 • Prijzig in vergelijking met normale opladers
 • Apple Store-versie is 10 euro duurder, maar technisch hetzelfde

Conclusie Belkin Boost Up oplaaddock review

De Belkin Boost Up draadloze oplaaddock voor iPhone en Apple Watch is een prima product, dat prima zal staan op ieders nachtkastje. De prijs is echter wat hoog in vergelijking met andere draadloze opladers. Vandaar dat dit product een iets lager rapportcijfer krijgt en dat heeft vooral te maken met het feit dat we €75 een meer redelijke prijs hadden gevonden.

Verkrijgbaarheid: