AirPlay video pas vanaf november beschikbaar

AirPlay, waarmee je video vanaf je iPhone of iPad naar je Apple TV kan sturen, zal pas in november werken. Het is namelijk onderdeel van het nieuwe iOS 4.2, dat dan uitkomt.

Apple TVDe eerste nieuwe Apple TVs bereiken in de VS inmiddels de huiskamers, maar helaas kunnen gebruikers nog niet alle functionaliteiten gebruiken. AirPlay video, waarbij je een video die je bekijkt op je iPhone of iPad verder kunt kijken op je Apple TV en andersom, werkt namelijk nog niet. Dit is namelijk onderdeel van iOS 4.2, dat pas in november beschikbaar komt.

Opvallend is dat het ook niet werkt voor ontwikkelaars die een beta-versie van iOS 4.2 draaien. De tweede beta kwam vannacht beschikbaar, maar AirPlay video zit er nog niet in. Mogelijk zit het wel in een volgende beta, maar daarover bestaat nu nog geen duidelijkheid.

Het is overigens niet zo dat AirPlay helemaal niet werkt in de iOS 4.2 Beta. Met audio werkt het namelijk prima. Je kunt vanuit de iPod-applicatie zonder problemen muziek streamen naar een Airport Express, Apple TV of audioapparatuur met AirPlay-ondersteuning. Dit werkt eigenlijk precies zoals AirTunes al werkte vanuit iTunes.

Ben je benieuwd naar hoe de nieuwe Apple TV in werkelijkheid is? Engadget heeft een uitgebreide review geschreven over het kleine zwarte kastje, die zeker de moeite van het lezen waard is.

Bron: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2010, 20:51
Categorie iDevices
Onderwerpen airplay, apple tv, ios 3, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.