Adonit Pixel

Adonit Pixel is een goedkoper alternatief voor de Apple Pencil

Adonit heeft een nieuwe stylus uitgebracht, de Pixel. Hiermee kan het bedrijf de concurrentie aan met de Apple Pencil, omdat de Pixel met meer iOS-apparaten te koppelen is en óók snel reageert.

Als je een pen zoekt voor de iPad Pro, dan denk je al snel aan de Apple Pencil. Apple’s stylus is erg handig, maar niet goedkoop. Adonit heeft een vernieuwde stylus ontwikkeld, die wel eens een serieuze concurrentie voor de stylus van Apple kan worden. De Adonit Pixel vervangt het vorige model van het bedrijf, de Jot Touch en is ook nog twee tientjes goedkoper geworden.


Adonit Pixel

Adonit Pixel: concurrentie voor de Apple Pencil?

De nieuwe stylus lijkt vrij veel op de Jot Touch. Het heeft een punt van 1,9mm, 2048 drukniveaus en twee knoppen voor shortcuts. Die shortcuts laten je tekeningen of teksten verwijderen, een actie ongedaan maken en een actie opnieuw uitvoeren.

Toch zitten er ook een aantal wijzigingen aan de binnenkant die de Pixel beter maken dan de Jot Touch, stelt Adonit. Een belangrijke vernieuwing is predictive touch, dat de nauwkeurigheid verbetert en vertraging moet verminderen. Daarnaast heeft de Pixel een betere offset-correctie, verbeterde drukgevoeligheid en herkent beter je handpalm. Ook de schrijfpunt is iets veranderd, om de tractie op het glazen scherm van de iPad aan te passen, waardoor het meer aanvoelt alsof je op papier schrijft. Met al deze wijzigingen moet de Pixel beter geschikt zijn voor schrijven en het maken van notities dan alle voorgaande modellen van Adonit.

De stylus activeert zichzelf direct zodra je hem oppakt dankzij een gripsensor. Gebruik je de stylus niet, dan gaat hij vanzelf in slaapmodus om energie te besparen. Ook handig: je hebt geen iPad Pro nodig om de Pixel te gebruiken, want dit model is ook geschikt voor de iPad mini 1/2/3, de iPad 4, iPad Air 1/2 en de iPad Pro. Bovendien is de Pixel te gebruiken op de iPhone, mits je een iPhone 5 of nieuwer hebt.

Goedkoper alternatief
Groot voordeel tegenover de Apple Pencil is dat je de Pixel kunt gebruiken op meerdere iOS-apparaten, omdat het niet afhankelijk is van de speciale sensoren in het iPad Pro-scherm. De Pixel maakt verbinding via Bluetooth 4.0. Heeft een app geen ondersteuning voor de Pixel, dan werkt hij nog steeds als ‘domme stylus’. Dit houdt in dat je hem nog steeds kunt gebruiken, maar een aantal features achterwege worden gelaten. Momenteel zijn Astropad en Autodesk SketchBook al aangepast.

Adonit Pixel schrijven

Nadeel is dat je de Apple Pencil en de Pixel niet tegelijkertijd kunt gebruiken. “De Apple Pencil kan voor storingen zorgen als het verbonden is terwijl je de Pixel gebruikt”, legt Adonit uit in de Pixel FAQ. Gebruik je de Pixel, dan moet je dus vooraf de verbinding met je Apple Pencil verbreken voor je de stylus van Adonit verbinding laat maken.

De Pixel is te verkrijgen in het zwart of brons voor rond de €90, terwijl de Apple Pencil €110 kost.

Adonit Pixel detail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.