Adonit Jot Touch: drukgevoelige stylus voor de iPad #CES2012

De Adonit Jot Touch is een iPad-stylus die dankzij een combinatie van hardware en software tot 200 drukniveaus kan detecteren. Hierdoor weet een app precies hoe dik een getekende lijn moet zijn.

Adonit Jot TouchAdonit heeft op de technologiebeurs CES in Las Vegas de Jot Touch getoond, een nieuwe stylus speciaal voor de iPad. De stylus is drukgevoelig, waardoor apps die ervoor zijn geoptimaliseerd nog beter kunnen aanvoelen hoe dik een getekende lijn precies moet zijn. Adonit zegt een speciale SDK uit te brengen, waardoor andere app-ontwikkelaars ondersteuning voor de stylus kunnen implementeren. De pen zou rond maart 2012 beschikbaar zijn.

Volgens Adonit kan de Jot Touch 200 drukniveaus aanvoelen dankzij een combinatie van hardware in de pen en de app die je gemaakte inputs registreert. Naast drukniveaus detecteren de stylus en de bijbehorende apps ook waar jouw handpalm op de iPad ligt, waardoor je deze niet boven het scherm moet houden om aanrakingsconflicten te voorkomen.

Adonit werkt op het moment samen met verschillende app-ontwikkelaars om ondersteuning voor de Jot Touch te implementeren, waaronder de makers van ProCreate en Sketchbook Pro.

De Jot Touch bevat een Bluetooth-ontvanger waarmee de stylus draadloos met je iPad verbindt. Hij kan opgeladen worden met een speciale USB dongle, waarna hij ongeveer 12 uur achter elkaar te gebruiken is. Implementeert Apple Bluetooth 4.0 in de volgende iPad, dan zal dit urenaantal waarschijnlijk verdubbelen.

Adonit hoopt de Jot Touch in maart 2012 uit te brengen. Een precieze prijs voor de stylus is nog niet bekend, maar de fabrikant hoopt onder de 100 dollar-grens te blijven.

Via Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerp stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.