Aantal patentaanvragen Apple steeg in 2011 met 20 procent

Apple vroeg in 2011 20 procent meer patenten aan dan het jaar daarvoor. Er werden in totaal 676 patentaanvragen gemaakt. Daarmee staat Apple op de 39e plek in de top 50 van patentaanvragende bedrijven.

PatentenstapelApple ontving in 2011 in totaal 676 patenten van de U.S. Patent and Trademark Office. Dat is twintig procent meer dan het jaar daarvoor, waarin Apple 563 patentaanvragen toegewezen kreeg. Apple staat op de 39e plek in de lijst met meest ontvangen patenten. Daarmee staat Apple ver achter concurrent Samsung, die met 4.894 patenten op de tweede plaats staat. Grote winnaar is IBM, die met 6.180 patenten de eerste plek wist te halen.

Apple staat met zijn patentaanvragen in 2011 boven bedrijven zoals RIM (633 patenten), LG (643 patenten) en Nokia (585 patenten). De volledige lijst is te bekijken op de patentenwebsite IFI Claims.

Een aantal van Apple’s patenten werd dit jaar openbaar gemaakt, waarvan er ook verschillende op iPhoneclub voorbij kwamen. Zo zagen we hoe de iPhone achtergrondgeluid kan gaan filteren, hoe we via de camera een 3D-versie van onszelf kunnen maken en hoe een universele lader zowel de iPhone als de MacBook kan opladen. Allemaal natuurlijk onder voorbehoud: een aangevraagd patent verzekert niet dat een product gemaakt gaat worden.

De patenten van Apple zorgden ook voor problemen in 2011: zo speelde er onder andere rechtszaken tussen Samsung en Apple, waarin de twee bedrijven elkaars smartphones en tablets probeerden te verbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 13:55
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.