WhatsApp-vs-Snapchat

WhatsApp op 9,7 miljoen Nederlandse smartphones

WhatsApp is de populairste app in Nederland en staat op 9,7 miljoen smartphones. Maar onder jongeren stijgt Snapchat in populariteit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp-vs-SnapchatWhatsApp is in Nederland de meestgebruikte app: de berichten-app staat op 9,7 miljoen smartphone. Maar onder jongeren neemt het gebruik de afgelopen tijd juist wat af, blijkt uit cijfers van Telecompaper. Onder Nederlandse jongeren was het gebruik van WhatsApp precies een jaar geleden (april 2014) nog 95%. Nu is dat gedaald naar 88%. Ze stappen daarbij vaak over naar Snapchat.

Onder tieners zijn muziek-apps in toenemende mate populair. Het aantal tieners dat minimaal één muziek-app heeft, steeg afgelopen jaar van 59 naar 67 procent. Het gaat daarbij om apps van muziekdiensten zoals Spotify, Deezer of iTunes. Tieners lijken daarmee de grootverbruikers van deze apps, want onder smartphonegebruikers in het algemeen heeft slechts 40 procent een muziek-app.

Wat de groeiende populariteit van Snapchat betreft: vooral jongeren gebruiken de app. De kloof met WhatsApp is nog wel behoorlijk groot. Terwijl WhatsApp op 9,7 miljoen Nederlandse smartphones staat, staat Snapchat op nog maar 1,7 miljoen Nederlandse smartphones. Er was afgelopen jaar sprake van een verdriedubbeling. Bijna 16 procent van alle Nederlandse smartphonegebruikers had Snapchat geïnstalleerd in maart 2015.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2015, 10:26
Categorie Apps
Onderwerpen snapchat, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.