evernote-business-notebook

Geen openbare notitieboeken meer in Evernote

Evernote staat niet langer toe dat je notitieboeken met de hele wereld deelt. De mogelijkheid om openbare notitieboeken met een linkje te delen via Twitter en Facebook is verdwenen.

evernote-notitieboek-zakelijkEvernote geeft gebruikers niet langer de mogelijkheid om notitieboeken met de hele wereld te delen. Voorheen was het mogelijk om de URL van een openbaar notitieboek met anderen te delen. Je kon de link bijvoorbeeld op Twitter zetten om informatie vanuit Evernote met een grote groep mensen te delen. Maar dat mag niet meer: je kunt nu alleen nog notitieboeken delen met individuele mailadressen. De maatregelen hebben te maken met verbeterde beveiliging.

Op het discussieforum van Evernote is ophef ontstaan na de maatregel, omdat het bedrijf vooraf geen uitleg heeft gegeven terwijl er normaal gesproken wel heel transparant wordt gecommuniceerd. Er is alleen een uitleg te vinden via de Evernote-klantenservice:

Yes we informed today that there has been a changed to the option to offer Public Notebook URL’s, we have decided that for security we would require for Users to share that notebook individually. That option would be located below generally where you would obtain and copy the link to the Public URL. You would now just need to add each E-Mail of each user that you wish to share that information with, ensure it is the E-Mail associated with their Evernote account. This will also help with regulating who has access to your information. Giving you more control and security over your information.

evernote-notitieboek-delenWil je een notitieboek in Evernote delen, dan ga je als volgt te werk:

  1. Ga naar de Evernote-app op iPhone of iPad.
  2. Open één van de notitieboeken die je hebt gemaakt.
  3. Rechtsonder vind je het icoon voor allerlei acties (vierkant met omhoog wijzend pijltje). Tik erop.
  4. Je kunt nu het e-mailadres invoeren van mensen waarmee je het notitieboek wilt delen.

Delen met iedereen is dus niet langer mogelijk. Voorheen kon je (ook via de desktopsite) kiezen voor publiceren op Facebook, Twitter en LinkedIn. Mensen die je uitnodigt om een bepaald notitieboek te bekijken krijgen een e-mailtje met de mogelijkheid om de uitnodiging te accepteren. Ze kunnen ook meteen een Evernote-account aanmaken (als ze nog geen account hebben).

Heb je eerder een publiek notitieboek gemaakt, dan zijn die nog steeds beschikbaar en bieden ook de mogelijkheid om je erop te abonneren. De mensen van de website Lifehacking.nl gebruiken de openbare notitieboeken bijvoorbeeld om wijzigingen voor een e-book over Evernote bij te houden.

Tip: het papieren notitieboek bovenaan dit artikel is het zakelijk notitieboek dat Evernote samen met Moleskine uitbrengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2014, 15:58
Categorie Apps
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.