Reacties voor: 5 dingen die we kunnen verwachten van de nieuwe iPads

Met het Apple Event van 9 september aan de horizon, zetten we in dit artikel de dingen op een rij waar we het meest naar uitkijken op het gebied van de iPads. Op welke nieuwe functies kan jij niet wachten?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Eventjes off-topic.. In hoeverre is het eigenlijk toevallig dat de iPad mini een omgekeerd schermformaat getal heeft vergeleken met de iPad (normaal)?
    9,7 / 7,9 🙂

    On-Topic; Als Apple een “iPad met OS X” zouden introduceren, dan is de kans groot dat ik ‘m zou kopen. Ik wil niet vastzitten, hoe geweldig ik de iMac ook vind. Vandaar dat ik sowieso een mobiele powerhouse wil (Macbook Pro). Echter ben ik daarnaast op zoek naar iets wat handzamer, maar vind ik iOS (tablet-wise) te simpel. Ik wil vooralsnog kunnen programmeren en gebruik maken van Sketch voor UI design. Ik overweeg overigens de Macbook, maar vind de prijs daarvan te hoog voor het voordeel..

    Een iPad pro, oftewel de Microsoft Surface met OS X “For just € 899” en ik ben verkocht.

    Maargoed. Even afwachten wat het event gaat brengen. Benieuwd wat de naam gaat worden als die er komt. iPad pro of zoals met de  Watch – De  Pad pro?

  2. Kom maar op met het event, woensdag avond zit ik voor de buis!

    Hopelijk wordt dit event minder teleurstellend dan het Nederlands elftal 😉

  3. @dlo: dat is niet mogelijk;-) de geruchtenstroom is al interessanter dan Oranje!

  4. Geen nieuwe iPad Air dus? Daar zit ondergetekende eigenlijk op te wachten….

  5. Ben heel benieuwd naar de Ipad pro. Features zien er mooi uit. Ik hoop dat de USB-c ook gebruikt kon worden om andere media aan te sluiten, zoals harddisk of memorycard.

    Toetsenbord/muis zou via blue tooth moeten gaan mag ik hopen.

    Verder ben ik heel benieuwd naar het geheugen en vooral de prijs.

  6. Origineel geplaatst door I-nerd
    Ben heel benieuwd. Features zien er mooi uit. Ik hoop dat de USB-c ook gebruikt kon worden om andere media aan te sluiten, zoals harddisk of memorycard.

    Toetsenbord/muis zou via blue tooth moeten gaan mag ik hopen.

    Verder ben ik heel benieuwd naar het geheugen en vooral de prijs.

    Goeie punten. Verbaas me er ook iedere keer weer over dat anno 2015 een USB aansluiting (C of niet) nog als voordeel wordt genoemd omdat je er dan een (muis en) toetsenbord met een kabeltje op aan kunt sluiten 😧. Dat kon bij de oer-iPad aanvankelijk ook, maar is met een reden al snel softwarematig weer onmogelijk gemaakt. Overigens kun je extra opslag, SD incluis, ook al draadloos koppelen (via wifi).

    Verder benieuwd hoe ‘pro’ hij echt wordt. Maw of hij (net als de Surface pro) een volwaardig OS krijgt – dus (ook) OS X – of alleen ‘t tablet OS iOS, en idd of hij een beetje ‘pro’fessionele opslagcapaciteit krijgt of toch die krappe 16G van andere iPads als basis…

  7. Als hij al komt, dan zal de Pro enkel iOS draaien. iOS is de touch versie van OSX

    Waarom zouden ze het gigantische werk herhalen om OSX te optimaliseren voor je vinger?

  8. @Sander: iPad met OSX gaat never ever gebeuren. Dat gaat haaks tegen de core principes van Apple in. Touch != click.

    Maar als ik jouw vereisten zo hoor: handzaam, programmeren en Sketch, dan is de nieuwe MacBook 12 inch toch écht perfect voor jou. Je moet producten vergelijken in wat ze kunnen, niet hoeveel ze kosten. Hoeveel iets kost is bijzaak, gewoon kwestie van sparen.

  9. Een muis én toetsenbord aansluiten op één USB-C poortje? Dat gaat vast niet tegelijk 🙁

  10. Een stylus voor de iPad? Volgens mij hoorde ik net iemand omdraaien in zijn graf…

  11. Steve in 2007:

    “Who wants a stylus?” … “You have to get ‘em, put ‘em away, you lose ‘em. Yech! Nobody wants a stylus. So let’s not use a stylus.”

  12. Origineel geplaatst door Tim
    Een muis én toetsenbord aansluiten op één USB-C poortje? Dat gaat vast niet tegelijk 🙁

    Eh, wel eens naar de huidige bedrade Apple toetsenborden gekeken? Die hebben een ingebouwde USB hub hoor, zodat je al járen muis en toetsenbord met maar één kabeltje op je Mac kunt aansluiten… Moet met USB C nog makkelijker kunnen: hogere amperages en kleinere aansluitstekkertjes.

    Maar sowieso alleen relevant àls je anno 2015 nog ouderwetse kabeltjes wilt gebruiken terwijl er genoeg draadloze alternatieven zijn. Waarom zou je❓

  13. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Dat gaat haaks tegen de core principes van Apple in. Touch != click.

    Aha, je bedoelt core principes als
    iOS != Pro

    Pro is immers gereserveerd voor OS X (nl Macs) en Plus voor iOS…

    Zit trouwens nog een beetje met een tegenstelling met nog zo’n jarenlang core Mac touchpad / trackpad principe:
    Touch == Tap && Tap == Click

    Dat kan nooit kloppen met jouw Booleaanse logica 😉

  14. Toch blijft het jammer dat de iPad Mini bewust op achterstand is gezet door Apple. Daar waar de grotere modellen dit najaar een A9 chip krijgen zien de liefhebbers van de ooit gelijkwaardige iPad Mini nu waarschijnlijk pas een A8 chip. Jammer. Want ooit was de vraag bij aankoop: is een groter scherm de doorlaggevende factor? Omdat de rest (bijna) hetzelfde presteerde. Maar wie voor portability kiest, krijgt door Apple tegenwoordig verouderde chips in zijn maag gesplitst.

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Misschien dat ze intern osx al een aantal jaar aan het klaar maken zijn voor de A chips. Net als wat ze toen der tijd gedaan hebben met osx, de overstap van de PowerPC naar Intel chips.

  17. Ik verwacht dat iPad pro niet alleen betere specificaties krijgt dan de iPad Air en mini, maar ook standaard apps meekrijgt die speciaal zijn afgestemd op de zakelijke gebruiker. Apple is niet voor niets de samenwerking met IBM aangegaan, nietwaar?

    Maar eerlijk gezegd denk ik dat de iPad op 9 september nog helemaal niet aan bod komt. Met de iPhone 6S als hoofdgast, iOS 9 / OS X El Capitan en Apple TV als ‘One more Thing’ zit de voorstelling al mudjevol. Zou me niet verbazen als we in oktober opnieuw een showtje mogen verwachten waarin Apple de nieuwe iPad lineup aankondigt.

  18. Origineel geplaatst door BC-degraaf: Misschien dat ze intern osx al een aantal jaar aan het klaar maken zijn voor de A chips. Net als wat ze toen der tijd gedaan hebben met osx, de overstap van de PowerPC naar Intel chips.

    Wie weet, zou toch niet zo heel moeilijk mogen zijn omdat iOS oorspronkelijk van OS X afstamt en dus waarschijnlijk nog steeds nauwverwant is. Valt tenminste te hopen dat de WiFi logica niet de enige gedeelde code is, zoals we bij 8.x & Yosemite aan den lijve hebben ondervonden…😕

    Zelfs Microsoft is er eindelijk achter dat het naast elkaar onderhouden van verschillende maar nauwverwante OSsen voor phone, tablet en computer geen goed idee is (na het WP maar vooral RT debacle). En noemt bovendien z’n OS ook al ‘versie 10’.

    Nu kan Apple toch echt niet veel langer meer achterblijven. Op naar OS XI ! One OS fits all 😃
    Hé, dat klinkt wel een beetje als ‘het epicentrum van verandering’ dat op de vorige keynote zo stilletjes onder het tapijt is verdwenen 😮

    (Als we dan toch tot het laatst blijven speculeren kan je het ook maar beter goed doen 😜)

  19. Origineel geplaatst door HaJee
    Ik verwacht dat iPad pro niet alleen betere specificaties krijgt dan de iPad Air en mini, maar ook standaard apps meekrijgt die speciaal zijn afgestemd op de zakelijke gebruiker. Apple is niet voor niets de samenwerking met IBM aangegaan, nietwaar?

    Die apps zijn al langs gekomen, maar zijn niet ‘gratis’. Ze waren bedoeld voor heel specifieke sectoren.
    Lijkt me niet handig om die standaard mee te leveren.

  20. Maak me toch een beetje zorgen over de prijs. Als je de laatste berichten op 9to5mac mag geloven dan kan de prijs de ‘magische’ barrière van $1000 (voor ons waarschijnlijk €1000) gaan doorbreken. Waarschijnlijk een 64GB en 128GB versie.

    Extra randapparatuur wordt (natuurlijk) apart verkocht.

  21. Verbaas me ook een beetje over de USB-C aansluiting en dat dan het voordeel het aansluiten van een toetsenbord en muis is? Dat doet iedereen toch al jaren draadloos? USB-C lijkt me meer iets voor aansluiten voor externe opslag. In wat voor manier dan ook. Maar ja Apple wil eigenlijk toch alle bestanden delen via iCloud. Eigenlijk zie ik helemaal geen nut voor een USB aansluiting anders dan voor het opladen :). Welke bestanden zijn zo groot dat je ze niet online kan delen? Misschien video bestanden van bijv Final Cut Pro maar daar lijkt me deze iPad toch niet echt geschikt en niet handig voor.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.