Reacties voor: 3G iPad gekocht en geen Micro SIM bij de hand? Gewoon oude simkaart bijknippen!

Als je geen Micro SIM hebt, zou je een bestaande simkaart kunnen bijknippen, suggereert de website CNET. De chips zijn immers hetzelfde.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Kan me niet voorstellen dat het gaat werken als je in de sim zelf gaat zitten knippen.. het plastic d’r om heen ok.. maar ze knippen in de sim zelf.. lijkt me niet verstandig..

  2. Ach ja toen er nog geen unlock bestond voor de iPhone kon je een silvercard gebruiken en daar moest je ook zelf een sim uitknippen (later kwamen de silvercards die er uitzagen zoals de foto in het artikel.) Dus heb al flink geoefend toen :-))

  3. Ik had al gedachte aangezien je dual sim hebt en sommige moet je dan stuk verknippen wil je dual sim hebben. En aangezien de micro de zelfde breedte heeft is dit dus dezelfde werking!

    Zou perfect zijn als dit ook werkt!

  4. Dit zal alleen werken als het data signaal gelijk blijft.

    Hiermee bedoel ik mobiel internet voor je laptop bijv. deze sticks die aangeboden worden door zo’n beetje elke provider zitten op een “andere” data stroming dan mobiel internet voor op je telefoon. Maar in Europa gebruiken ze wel dezelfde simkaart! Maar je kunt je mobielsimkaart niet gebruiken om met je laptopstick online te gaan omdat je op een ander kanaal zit.

    Dit is uitgelegd in de meest simpele vorm zodat als het goed is iedereen het moet snappen.

    Als de iPad op het GSM netwerk komt dan kan beetje doe het zelf-en werken. Komt het op het netwerk dat speciaal bedoeld is voor laptops is het zover mij beken niet mogelijk om met je simkaart internet te activeren.

  5. Of je krijgt gewoon een Micro Sim van T-Mob 🙂

  6. Origineel geplaatst door Zwaan
    Of je krijgt gewoon een Micro Sim van T-Mob

    Laten we hopen van niet.. iig niet van T-Mobile..

  7. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    Ik had al gedachte aangezien je dual sim hebt en sommige moet je dan stuk verknippen wil je dual sim hebben. En aangezien de micro de zelfde breedte heeft is dit dus dezelfde werking!Zou perfect zijn als dit ook werkt!

    Euh… wat? 😕

  8. Knippen is niet echt makkelijk

    snijden met een stanleymesje en bijvijlen met een nagelvijl wel

  9. Apple is ook zooo vaaag..

    waarom een paar mm kleinere sim kaart :S

    wat die mensen af en toe willen bereiken is zo onduidelijk.

  10. Origineel geplaatst door Zwaan
    Of je krijgt gewoon een Micro Sim van T-Mob

    Daar zal dan wel een verplicht abonnement aan vast zitten en op vakantie is het ook niet echt een oplossing. Waarom duurt het eigenlijk zo lang voordat ze uitgedokterd hebben wat die tethering-abonnementen moeten kosten?

  11. Moet kunnen idd:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Micro-SIM

    En die rand die hij eraf knipt is slechts een contactvlak, de chip zelf is heel klein en zit in het midden van het goudkleurige vierkantje.

  12. Of je jailbreakt je iPhone en maakt er een wifi hotspot van. Probleem opgelost lijkt me? Scheelt je ook nog de 3g versie van de iPad 🙂

  13. Kun je als klant van bijvoorbeeld vodafone niet gewoon een extra simkaart aanvragen en die in je iPad stoppen?

  14. @Aernout

    Nee ik heb al contact gehad met Vodafone, ze hebben voorlopig geen microsim helaas 😀

    dan maar knippen 😀

  15. Origineel geplaatst door iSponge
    Kan me niet voorstellen dat het gaat werken als je in de sim zelf gaat zitten knippen.. het plastic d’r om heen ok.. maar ze knippen in de sim zelf.. lijkt me niet verstandig..

    Nee natuurlijk niet. Die chips zijn precies hetzelfde in formaat, natuurlijk moet je alleen plastic wegknippen.

    Heb wel enige kennis van Sim kaarten en telecom etc. Voor zover ik weet en in de tijd dat ik onder andere bij Ericsson werkte moet dit mogelijk zijn.

  16. Het zal me niets verbazen als er al speciale tangen zijn hiervoor (‘cutters’). Deze heb je ook voor dual-sim oplossingen. En als ze er al niet zijn, dan zullen ze wel snel komen…

  17. @iSponge:

    Dat moet gewoon kunnen ook bij de iphone bedekt het simkaart laatje de chip een beetje

  18. ik zit hier in amerika op t-mobile 1700Mhz 3G netwerk… werkt dat eigenlijk wel met de iPad?
    (jaja dat is een retorische vraag… heb ik zo mijn sim voor nix stukgeknipt)
    hoe zit dat in nederland met verschillende providerts? (ik kan me zo voorstellen dat zeker belgie een 1228 1/4 Mhz net heeft… het blijven immers belgen toch?! ;))

  19. het zou kunnen als er een helen kleine sim adapter komt want de chip die op een normalen sim zit zit aan de rand en die knip je er dus af als dat dan op de sim adapter zit zou het kunnen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.