Newton love documentaire

Bekijk de trailer van deze Newton-documentaire

Love Notes to Newton

De Newton wordt de meest succesvolle mislukking van Apple genoemd. Deze handheld computer was de voorloper van de iPad en werkte met handschriftherkenning. In de nieuwe documentaire 'Love Notes to Newton' ontdek je meer over dit bijzondere apparaat uit de historie van Apple.

Love Notes to Newton

De documentaire Love Notes to Newton vertelt je meer over een ondergewaardeerd product van Apple: de Newton MessagePad. Het is een fascinerend apparaat: als product was het een flop, maar tegelijk was het z’n tijd ver vooruit. In de documentaire ontdek je meer over de gebruikers van het eerste uur, hoe zijn nu terugkijken op de destijds revolutionaire handschriftherkenning en het onbegrip waarmee ze te maken kregen.

Apple Newton

Want net als bij hedendaagse nieuwe Apple-producten zoals de AirPods was er toen ook een grote groep sceptische figuren die vanaf de zijlijn klaagden dat het nooit wat zou worden. Bij de Newton hebben ze tot op zekere hoogte gelijk gehad. Toen de eerste PalmPilot met op PalmOS verscheen, bleken de dagen van de Apple Newton geteld. De PalmPilot presteerde veel beter op het gebied van handschriftherkenning en was veel compacter.


In de eerste Newtons zaten ook al wat slimme functies die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. Het werd niks met de Newton en Steve Jobs besloot het project te killen toen hij in 1996 terugkeerde bij Apple. Ben je een Jobs-fanboy, dan zul je waarschijnlijk heel anders tegen de Newton aan kijken. De documentaire is dan ook een leuke afwisseling als je de vele Steve Jobs-fanfilms al gezien hebt.

Je kunt het allemaal meemaken in de documentaire, die dit weekend voor het eerst zal worden vertoond in de VS, al kan het nog wel even duren voordat je ‘m bij je favoriete videodienst kunt afspelen. ‘Love Notes to Newton’ laat mensen aan het woord die aan de Newton hebben gewerkt.

Wil je meer weten over de Apple Newton, lees dan eens onderstaand artikel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2018, 15:08
Categorie Achtergrond
Onderwerp newton

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.