apple_watch_app_sport

Ruim 1.000 Apple Watch-apps ingeleverd bij Apple

Er zijn al meer dan 1.000 Apple Watch-apps ingeleverd bij Apple, sinds alle geregistreerde ontwikkelaars app kunnen indienen.

Tim Cook Apple WatchEr zullen bij het verschijnen van de Apple Watch meteen al meer dan duizend apps beschikbaar zijn. Sterker nog: het aantal apps zou wel eens flink hoger kunnen liggen. Apple CEO Tim Cook heeft in een memo aan medewerkers laten weten, dat in vier dagen tijd al ruim 1.000 apps zijn ingeleverd bij het reviewteam.

In de memo maakt Tim Cook ook bekend dat Apple-medewerkers met 50% korting een Apple Watch kunnen kopen. Cook schrijft verder:

Tientallen miljoenen mensen hebben onze keynotes en demonstratievideo’s over het horloge gezien en er komt nog veel meer aan. Innovatieve ontwikkelaars wereldwijd werken aan een nieuwe gebruikservaring, speciaal afgestemd op de Apple Watch. Meer dan duizend apps werden in slechts vier dagen ingediend, toen we de App Store openstelden voor deze apps.

Sindsdien groeit het aantal apps gestaag door. Een week geleden verschenen de eerste Apple Watch-apps al in de App Store. Een aantal daarvan is te bekijken op een speciale webpagina bij Apple. Het gaat daarbij om apps van ontwikkelaars die een speciale voorrangsbehandeling hebben gekregen: Nike, Instagram, OpenTable, Evernote, TripAdvisor, CNN en dergelijke.

Inmiddels heeft Apple de poorten opengezet voor apps van andere ontwikkelaars. Iedereen die dat wil, kan met de simulator voor Mac een app ontwikkelen en indienen bij Apple. Daarnaast geeft Apple dagelijks zo’n 20 ontwikkelaars de kans om in Californië hun app te komen testen op een echte Apple Watch.

De Apple Watch is vanaf 24 april te koop in Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten en enkele andere landen. Vanaf 10 april is reserveren mogelijk in de genoemde landen. De Apple Watch kost 399 euro voor het goedkoopste model.

Lees ook:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 11:36
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.