twitter-website

Twitter krijgt verbeterde retweet-knop op iPhone en iPad

Twitter heeft de bekende retweet-knop vernieuwd. Wil je nu een tweet citeren, dan wordt deze volledig in je nieuwe bericht ingesloten, waardoor je meer tekens overhoudt.

Twitter heeft een vernieuwing van de retweet-knop in de officiële Twitter-app voor iOS doorgevoerd. Je kunt nog altijd tweets van anderen direct delen op je tijdlijn, maar het citeren van de korte berichtjes werkt anders dan voorheen. Bij het quoten wordt de tweet als een blokje aan het bericht toegevoegd, in plaats van losse tekens. Je houdt dus meer ruimte over voor een aanvullende toelichting.


Screenshot nieuwe retweet functie TwitterHet was al langer mogelijk om tweets van anderen te citeren, maar dankzij een vernieuwing heeft Twitter het quoten eenvoudiger proberen te maken. Zie je een tweet die je wilt citeren, dan druk je zoals je gewend bent op de Retweet-knop en kies je voor Citeren. Twitter sluit dan automatisch het gehele bericht in, om het vervolgens aan een nieuwe tweet toe te voegen. Dit is nieuw, aangezien eerder het gewenste bericht als losse tekst in een nieuwe tweet werd geplakt. Je kunt het citaat ook nog altijd van eigen tekst voorzien. Door op het blokje met de quote te drukken word je doorgestuurd naar de originele tweet waar het citaat te vinden is.

Het volledig insluiten van een quote heeft als voordeel dat er meer tekens overblijven om je tweet van eigen commentaar te voorzien. Daarnaast ziet het er ook overzichtelijker uit in je tijdlijn. Het betekent echter wel dat je met de nieuwe citeer-functie het citaat niet meer aan kunt passen.

Het kan zijn dat nog niet iedereen van de nieuwe Retweet-knop gebruik kan maken. Twitter heeft aangegeven de vernieuwing eerst door te voeren in de iPhone-app en de website. Later volgen ook gebruikers die de Twitter-app op Android gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 april 2015 om 11:14
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.