iMessage sms teksten uitwisselen Mac en iPhone

Berichten-app in iOS 8.3 beta bevat speciale spamrapportage

iOS 8.3 krijgt een speciale knop voor spam. Daarmee kun je snel spam in de Berichten-app rapporteren aan Apple, zonder dat je screenshots en e-mailnamen hoeft door te geven.

iMessage sms teksten uitwisselen Mac en iPhoneDe Berichten-app in iOS 8.3 blijkt een knop te bevatten, waarmee je spam kunt rapporteren. De functie werd ontdekt in de nieuwste beta van iOS 8.3 voor ontwikkelaars. Ontvang je een berichtje van een afzender die niet in jouw adresboek staat, dan kun je via een nieuwe knop doorgeven dat het om spam gaat. Het bericht wordt dan meteen gewist en Apple krijgt een seintje dat jij met spam bent geconfronteerd.

Voorheen kon je als iOS-gebruiker berichten alleen handmatig blokkeren. Daarvoor moest je wel het telefoonnummer of het e-mailadres van de verzender weten. Ook kon je naar een speciale supportpagina bij Apple gaan, waar je een screenshot van het spambericht moest uploaden. Je moest ook e-mailadres en telefoonnummer van de spammer, datum en tijd doorgeven. Die werkwijze was veel te omslachtig en Apple heeft nu gelukkig een snellere manier gevonden. Het verlaagt de drempel om spam door te geven.

imessage berichten spamknop

Heb je iOS 8.3 al geïnstalleerd, dan zul je de ‘Report Junk’-knop alleen te zien krijgen als er een bericht binnenkomt van een onbekende partij.

iOS 8.3 verschijnt in april

iOS 8.3 komt in april 2015 beschikbaar voor iedereen. Een exacte datum is nog niet bekend, maar we verwachten dat iOS 8.3 in ieder geval vóór 24 april te downloaden is voor iedereen, omdat op die datum de Apple Watch uitkomt. Apple heeft al vier beta’s van iOS 8.3 uitgebracht. Twee daarvan zijn ook te downloaden voor gewone gebruikers, terwijl de overige twee alleen beschikbaar zijn voor ontwikkelaars.

iOS 8.3 is vooral interessant voor Nederlandse gebruikers, omdat voor het eerst Nederlandse Siri-ondersteuning beschikbaar komt. Ook kun je emoji ontleden in deze versie van iOS, kun je multiculturele emoji gebruiken een gratis apps downloaden zonder een App Store-wachtwoord in te vullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 13:30
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8.3, spam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.