YouTube voor iOS nu aangepast voor iPhone 5, iPad en AirPlay

De YouTube-app voor iOS heeft een update gekregen. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 5 en iPad en heeft betere AirPlay-ondersteuning voor de Apple TV.

youtube ipadGoogle heeft de YouTube-app voor iOS vernieuwd, met ondersteuning voor het grotere scherm van de iPhone 5. Maar ook is de YouTube-app nu geoptimaliseerd voor de iPad, waarbij gekozen is voor een nieuwe lay-out. En je hebt nu de mogelijkheid om video’s via AirPlay te streamen naar je Apple TV. Volgens Horia Ciurdar van Google wordt meer dan 25% van alle afgespeelde YouTube-video’s via een mobiel apparaat bekeken. Vandaar dat Google druk bezig is geweest om de mobiele app nog verder te verbeteren, nadat de losse YouTube-app in september voor het eerst verscheen. Voorheen maakte de YouTube-app standaard onderdeel uit van iOS.

Google heeft geluisterd naar feedback van gebruikers: verbeterde AirPlay-ondersteuning stond daarbij blijkbaar op het verlanglijstje. Je kunt nu video’s soepeler laden en afspelen, waarbij je de beelden draadloos via AirPlay naar je Apple TV stuurt. Je kunt ze vervolgens in groot formaat op je tv-scherm bekijken. Google heeft ook de ondersteuning voor VoiceOver verbeterd voor mensen met een visuele handicap. Je kunt feedback blijven insturen om de app nog beter te maken, belooft Google.

Downloaden: YouTube (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 23:46
Categorie Amusement
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.