Pages, Numbers en Keynote voor iOS beter compatibel met Microsoft Office

Apple heeft de iOS-apps voor Pages, Numbers en Keynote bijgewerkt, waardoor ze beter compatibel zijn met de Microsoft Office-producten Word, Excel en PowerPoint en met Apple’s iWork-suite. In alle apps kun je voortaan weerspiegelingen toevoegen aan vormen. Ook kun je in alle apps objecten voortaan vergrendelen en weer ontgrendelen. De tekstverwerker Pages bevat behoorlijk wat […]

iwork_ipadApple heeft de iOS-apps voor Pages, Numbers en Keynote bijgewerkt, waardoor ze beter compatibel zijn met de Microsoft Office-producten Word, Excel en PowerPoint en met Apple’s iWork-suite. In alle apps kun je voortaan weerspiegelingen toevoegen aan vormen. Ook kun je in alle apps objecten voortaan vergrendelen en weer ontgrendelen.

De tekstverwerker Pages bevat behoorlijk wat vernieuwingen, vooral rond het bijhouden van wijzigingen in teksten. Je kunt voortaan individuele wijzigingen in het document accepteren of afwijzen bij het redigeren van een tekst. Ben je op de desktop gebruiker van Microsoft Word, dan kun je voortaan in Pages voor iOS de wijzigingen importeren en doorgaan met het bijhouden van wijzigingen. Wijzigingen die je exporteert naar Word- of Pages-structuur, blijven behouden. De enige vernieuwing die niets met wijzigingen te maken heeft, is dat berekeningen in tabellen behouden blijven als je ze importeert of exporteert van en naar Pages voor Mac.

Bij Numbers is het aantal aanpassingen wat bescheidener, maar ze zijn wel handig voor fanatieke gebruikers van spreadsheets. Je kunt nu rijen en kolommen verbergen en weer zichtbaar maken. Je kunt voortaan spreadsheets met filters die je in Numbers voor Mac hebt gemaakt importeren en exporteren in de iOS-app. Ook kun je de filters in- en uitschakelen. Opgemaakte tekst in tabellen blijft ook hier behouden als je bestanden importeert en exporteert.

Bij Keynote voor iOS kun je nu alle diaformaten van Microsoft PowerPoint en Keynote voor Mac importeren en exporteren. Dat geldt ook voor presentatiethema’s. Er zijn nieuwe dia-overgangen toegevoegd, zoals de overgangen ‘Glinsteren’ en ‘Fonkelen’. Ook zijn er nieuwe afdruklay-outs. Je kunt alle actie-animaties van Keynote afspelen en ook hier blijven berekeningen in tabellen behouden.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 23:31
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.