YouTube offline videofunctie voor apps werkt maximaal 48 uur

YouTube gaat video's offline beschikbaar stellen via de apps. Maar er geldt wel een beperking van 48 uur. Daarna heb je internetverbinding nodig.

iphone-youtube-appVorige maand werd bekend dat YouTube het offline bekijken van video’s mogelijk gaat maken. Het betekent dat je via de iPhone- en iPad-app gewoon kunt blijven doorkijken naar een video, ook als je geen internetverbinding hebt. Via een FAQ op de website van Google zijn nu meer details te vinden hoe het werkt. Gebruikers kunnen de video’s downloaden naar hun smartphone of tablet en hebben dan 48 uur om te kijken. Dat is lang genoeg om een vliegreis te overleven, maar te kort als je met iPhone en al verzeild bent geraakt in een ondergrondse bunker of een week zonder internet in het buitenland zit.

Ben je meer dan 48 uur offline, dan zullen de video’s niet langer beschikbaar zijn. Je moet dan opnieuw verbinding met internet maken om ze te kunnen kijken. Zodra je weer verbinding hebt zal het offline venster worden vernieuwd en kun je de video’s alsnog kijken. Zodra de vernieuwde app beschikbaar is, kun je bepaalde video’s selecteren. Een apart onderdeel On Device bevat de filmpjes die lokaal beschikbaar zijn. Dat je niet eindeloos kunt kijken naar de offline content heeft wellicht te maken met advertenties, die niet ververst kunnen worden als je maandenlang offline zou kijken. Ook zou Google verwijderingsverzoeken op basis van copyright niet kunnen doorvoeren als mensen eindeloos offline zouden kunnen kijken.

Google geeft de makers van video’s de mogelijkheid om het offline bekijken te blokkeren, dus niet alle YouTube-content is beschikbaar voor de offline kijkers. Standaard staat de functie ingeschakeld, dus contentmakers zullen de offline functie handmatig moeten uitschakelen. Dit kan per partner, item, video of land.

De vernieuwde YouTube-app voor iPhone en iPad die de offline-kijken-functie bevat, wordt pas in november verwacht. Afgelopen augustus kreeg de app nog een update naar versie 2.0 met de mogelijkheid om te multitasken (video speelt door tijdens het bladeren), verbeterde zoekmogelijkheden en betere ondersteuning voor Chromecast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.