Update XCOM: Enemy Unknown voegt asynchrone multiplayer toe

iOS-game XCOM: Enemy Unknown heeft in een update asynchrone multiplayer gekregen, zodat je tegen vrienden kunt spelen.

XCOM multiplayerDe iOS-versie van XCOM: Enemy Unknown heeft eindelijk een multiplayermodus gekregen. Je kunt de game tegen je vrienden of wildvreemden spelen en moet daarbij een elitegroep soldaten zo slim mogelijk in het strijdveld zetten om de ander uit te schakelen. De online potjes in de iOS-versie van XCOM zijn asynchroon. Heb je alle zetten in je beurt gemaakt, dan kun je de game afsluiten en weer wat anders doen. Zodra jij weer iets mag doen krijg je een pushbericht en krijg je voordat je begint te zien wat je tegenspeler allemaal heeft beraamd. XCOM was toen de game uitkwam al vrij prijzig, maar het spel is flink afgeprijsd om de nieuwe multiplayer te vieren.

XCOM lijkt zich perfect te lenen voor online multiplayer. Hoewel de game vol met zwaargewapende soldaten en gevaarlijke aliens zit, is dit namelijk niet een gebruikelijke actiegame. Je houdt je enkel bezig met het tactische aspect van een veldslag en moet dus bepalen wanneer welke soldaat een kamer binnenstormt en hoe je zo efficiënt mogelijk de vijand uitschakelt. Voor deze tactische keuzes heb je alle tijd, omdat jij en je tegenstanders om de beurt een zet mogen maken. De game biedt hierdoor al snel dezelfde tactische diepgang die je gewend bent van denkspellen zoals schaken.

In de éénspelermodus van XCOM nam je het op tegen aliens, maar voor multiplayer strijd je tegen andere menselijke personages. Jij en je tegenspeler kunnen immers met dezelfde middelen een team samenstellen.

XCOM kost normaal gesproken €17,99, maar de game is tijdelijk voor €8,99 verkrijgbaar. Nog steeds een relatief hoog bedrag voor een iOS-game, maar daar staat tegenover dat de game nagenoeg alles uit het origineel voor de pc en spelcomputers dat vorig jaar verscheen bevat. De multiplayermodus was volgens de makers zelfs het enige uit het origineel dat nog op de iPhone en iPad ontbrak.

Downloaden: XCOM: Enemy Unknown (€8,99, was €17,99, universeel, iOS 5.0+)

XCOM screenshot shootout

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 14:00
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.