Triage voor iPhone: stijlvolle mailapp ondersteunt nu Outlook

Triage voor iPhone, een strakke mail-app waarin emails eruit zien als kaartjes uit een kaartenbak, ondersteunt nu ook Outlook.

TriageIn april dit jaar verscheen mail-app Triage in de App Store, die mail nog simpeler aanpakte dan andere apps. Triage is nu geüpdatet, waardoor de app naast Gmail, Yahoo! Mail, and iCloud Mail nu ook Outlook ondersteunt. Daarnaast heeft de app nu nieuwe animaties en is hij volgens de ontwikkelaars stabieler. In Triage zie je al je nieuwe berichten op een stapeltje en per bericht bepaal je met een veeg wat je ermee wilt doen. E-mails zijn vormgegeven als een rustig kaartje -bijna als uit een kaartenbak- die je omhoog veegt om te archiveren (of om te verwijderen, dat kan je instellen). Veeg naar beneden om te bewaren en tik erop om verder te lezen.

Het strak vormgegeven Triage kan goed overweg met opgemaakte mails en zet er geen overbodige informatie in, maar is minder handig als je inbox elke dag overdonderd wordt door een vloedgolf aan berichten. Je mail is namelijk echt alleen benaderbaar als een stapeltje papier waarop de nieuwste mail bovenop ligt. Het wordt al snel een klus om dertig oninteressante mails weg te swipen. Dan is een app waarbij je snel meerdere mails selecteert en verwijdert toch handiger. De app is daarom volgens ons geen oplossing voor het verwerken van al je mail, maar een organiserende stap vóór je een andere mailapp opent. Zo kan je in een rustige omgeving het kaf van het koren scheiden en aangeven welke mails je in je échte mailtoepassing niet wil terugzien en welke wel. Niet voor niets heeft Triage de ondertitel ‘Email First Aid’.

triage kaart triage reply

Als je mail even snel wilt doorsturen of beantwoorden kan dat natuurlijk ook, maar verwacht verder zo min mogelijk extra’s als labelen of toewijzen aan mappen. De uitbreiding naar Outlook is in ieder geval een stap in de goede richting om een breed mailplatform te worden, en de nieuwe platte animaties passen goed bij iOS 7. Bovendien wordt de app sinds het verschijnen regelmatig geüpdatet, dus wie weet welke functies nog komen. Tot die tijd zal deze app waarschijnlijk geen favoriet zijn bij grootverbruikers, maar wel bij mensen die gedurende dag zonder opsmuk wat mail willen wegwerken.

Downloaden: Triage (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 12:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, outlook, triage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.