YouTube iPhone iPad

YouTube gaat offline modus toevoegen aan iOS-app

YouTube voor iOS biedt vanaf november de mogelijkheid om video's offline terug te kijken. Je mag ze dan tijdelijk downloaden.

YouTube iPhone iPadDe YouTube-app voor iPhone en iPad kan in november rekenen op de mogelijkheid om video’s offline te bekijken. Video’s kunnen tijdelijk worden gedownload om daarna zonder internetverbinding terug te kijken. Het is een opvallende zet van YouTube, want de applicatie voert nadrukkelijk een beleid dat YouTube-video’s niet offline opgeslagen mogen worden – al heeft dat niet veel apps tegengehouden.

YouTube benadrukt op haar blog echter dat het niet om een normale download gaat. Je slaat video’s tijdelijk op je apparaat op voor als een internetverbinding even niet voorhanden is. Hoe tijdelijk de offline video’s beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend.

Het niet kunnen kijken van offline video’s is een van de kritiekpunten die recensies in de App Store opvoeren. Een ander punt is dat het geluid van video’s niet doorspeelt als je de applicatie afsluit. Daarover is nog geen toezegging gedaan.

De offline kijken-functie komt niet alleen beschikbaar voor iOS. Ook de Android-versie en andere mobiele applicaties moeten in november voorzien worden van de functie.

Downloaden: YouTube (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2013, 9:47
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen foxtube, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.