YouTube Creator Studio: videokanaal beheren op iPhone

YouTube Creator Studio voor iPhone laat je jouw YouTube-videokanaal of kanalen beheren. Bewerk titels, reageer op reacties en zie analytics.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

YouTube Creator Studio iPhone videokanaalGoogle heeft een aparte app uitgebracht voor het beheren van een videokanaal op YouTube. YouTube Creator Studio laat je onderweg de titel en toelichting van video’s bijwerken en geeft je de mogelijkheid om reacties op die video’s te filteren en te beantwoorden. Ook kan je uitgebreide statistieken over je video’s te zien krijgen. YouTube Creator Studio lijkt alle vragen te beantwoorden die je had als eigenaar van een populair YouTube-kanaal.


Je komt de app binnen in een dashboard waarop je het aantal views, bekeken minuten en aantal nieuwe abonnees van de afgelopen 28 dagen ziet. Met een doordruk wordt de data gevisualiseerd in staafdiagrammen en als je daarop drukt, zie je de analytics in 5 verschillende perioden: laatste 7 dagen, 28 dagen, 3 maanden, een jaar en alltime.

YouTube Creator dashboard YouTube Creator minutes watched

De applicatie geeft ook een korte lijst van recente uploads in het dashboard en hoogtepunten onder de laatste reacties, waar je eveneens naar kan doordrukken om er meer van te zien. Je ontvangt desgewenst pushberichten bij belangrijke gebeurtenissen, zoals een x aantal views of aantal nieuwe abonnees. Google stelt in de appomschrijving dat je zelf bepaalt welke pushberichten je wilt ontvangen, maar van die instelling lijkt bij ons geen sprake.

Youtube Creator Studio is na YouTube (filmpjes kijken) en Capture (video’s maken en uploaden) de derde aparte YouTube-app van Google.

Pluspunten

  • Inzicht in YouTube-kanaal
  • Pushberichten...

Minpunten

  • ... maar waar stel je die in?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.