Scheiding App voor iPhone helpt als huwelijk op de klippen loopt

De Scheiding App voor iPhone helpt op weg als een huwelijk op de klippen loopt. Je treft een scheidingsplan, alimentatie, kinderboeken en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Scheiding App waaier iPhoneEen op de drie huwelijken sneuvelt in Nederland. Dat zijn de schokkende cijfers, maar het zijn wel onze Nederlandser cijfers. Een scheiding is helaas iets doodgewoons geworden. Toch is de Scheiding App van Felix Wielinga een van de weinige vaderlandse iPhone-apps die het onderwerp durft aan te pakken. In de gratis applicatie lees je over de stappen die ondernomen moeten worden, lees je over alimentatie en hoe je het aan de kinderen overbrengt.


De Scheiding App bestaat uit vier gedeeltes, waarvan Over Scheiden het centrale deel is waarin vragen worden beantwoord over de kinderen, woning, financiële situatie en de vraag wanneer je moet scheiden. Onder het kopje ‘Scheiden of blijven’ zie je een verwijzing naar een test die je misschien van gedachte kan veranderen. De app linkt ook naar een brochure over scheiden, toont kinderboeken die helpen het verhaal aan kinderen van allerlei leeftijden over te brengen en er is een uitgebreid woordenboek met definities.

Scheiding App hoofdmenu Scheiding App informatie aanvragen

Andere gedeelten van de app komen vrij zodra je een aangesloten mediator via de applicatie onder de arm neemt. Dan kan er een test worden gemaakt, een scheidingsplan worden opgesteld en spullen worden verdeeld. Uiteraard is het ook mogelijk via de app zo’n scheidingsmediator te vinden.

Pluspunten

  • Tips, ook voor omgang met kinderen

Minpunten

  • Veel functies alleen bij aangesloten mediators

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 11:37
Categorieën Kinderen, Naslagwerken, Nederlandse apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.