iculture-populaire-apps
Populaire Apps

WowWee AppGear: vijf augmented reality-spelletjes voor je iPhone

WowWee's AppGear-sets zijn vijf verschillende speelgoedpakketten die met de iPhone gecombineerd kunnen worden. Met behulp van augmented reality beïnvloed je de spelwereld, waardoor je echt om je heen moet bewegen.

wowwee appgearNaarmate Apple meer bewegingssensoren aan de iPhone toevoegt, groeien de mogelijkheden voor augmented reality-spellen. Speelgoedmaker WowWee zet hier dit jaar flink op in met zijn AppGear-reeks. Dit speelgoed kan in combinatie met een aantal iPhone-apps gebruikt worden, om zo verschillende spelletjes te spelen.

WowWee lanceert tijdens CES in Las Vegas vijf verschillende speelgoedsets. Alien Jailbreak, Foam Fighters en Elite Commander maken vooral gebruik van de bewegingsbesturing van de iPhone, door je in een ruimte om je heen te laten kijken en vijanden neer te schieten. Alien Jailbreak bevat een gevangenisset waarin je verschillende ontsnappende aliens ziet lopen, terwijl Elite Commander een pistool bevat waar je de iPhone op bevestigt. Het spelletje Foam Fighters laat je enkel een gekocht vliegtuigje op je iPhone plakken om vervolgens in een virtuele spelwereld te rond te vliegen.

Mysterious Raygun is een set gevuld met wapenonderdelen, die op verschillende manieren in elkaar gezet moeten worden. Het laatste spel, Zombie Burbz, is een iPad-game die net als de iPawn-bordspellen spelstukken als pionnen gebruikt.

Afhankelijk van het speelgoedpakket betaal je voor een AppGear-pakket tussen de 10 en 20 dollar. Gezien de officiële lancering nog volgt is het nog niet duidelijk of ze in Nederland te koop zullen zijn. De meeste webshops van WowWee leveren alleen in de Verenigde Staten, dus het is nog afwachten welke Nederlandse winkel het product zal oppikken.

In de twee onderstaande filmpjes demonstreert de fabrikant Alien Jailbreak en Elite Commander. Voor de overige drie demonstraties kun je terecht bij Engadget.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 18:49
Categorie Games
Onderwerpen augmented reality, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.