The Holland Guide: iPad-handboek voor expats in Nederland

The Holland Guide voor de iPad is het Holland Handbook naar het touchscreen vertaald. De app biedt informatie over alle aspecten van Nederland voor buitenlanders die lang in Nederland zullen verblijven.

The Holland Handbook for iPad Holland GuideEen leuk en veelzijdig naslagwerk, dat wil The Holland Guide zijn voor internationale mensen die door hun werkgever voor een langere periode in Nederland worden neergezet om te werken. Expats dus; een doelgroep die varieert van buitenlandse studenten tot ambassadepersoneel. Het speciaal voor de iPad vervaardigde werk bestaat uit tien onderdelen: geschiedenis, huisvesting, arbeidsrecht, wetten en belastingen, infrastructuur, het dagelijks leven in Nederland, kinderen, het zorgstelsel, internationaal onderwijs en ontspanning. De app is daarbij gebaseerd op The Holland Handbook, een boek dat hetzelfde doet sinds 2000.

The Holland Guide iPad hoofdstukEen koopje is The Holland Guide met 15,99 euro niet. Gelukkig is er ook een gratis Lite-versie waarin je het eerste hoofdstuk kan de gids kan lezen. De volledige applicatie is Engelstalig, telt meer dan 400 pagina’s, honderden foto’s en bijna 1000 referenties en links.

Het gratis hoofdstuk heet ‘The Netherlands in a nutshell’ en gaat razendsnel door de geschiedenis en traditionele aspecten van het land door, van de Amsterdamse grachten tot het schaatsen tot Geert Wilders. De tekst en de foto’s staan als vakken door elkaar heen, maar het is altijd duidelijk waar de tekst door gaat. The Holland Guide grote afbeeldingSwipe naar onder voor de volgende pagina binnen een hoofdstuk, swipe horizontaal en je komt terecht in het volgende hoofdstuk. Aan de linkerkant zie je in een lijst met bolletjes op welke pagina van een hoofdstuk je bent. Daarboven staan knoppen die je wijzen naar aparte pagina’s met referenties en links, de inhoudsopgave, het begin van het hoofdstuk en daarboven in een paarse balk een algemene gebruiksaanwijzing. Helaas is het van geen van de pagina’s mogelijk terug te gaan naar de pagina waar je was.

The Holland Guide is een groot en handig naslagwerk voor iedereen die snel Nederland in grote lijnen wil leren kennen. 16 Euro lijkt misschien veel geld voor de app, maar het boek kost bijna het dubbele. Daarbij is de iPad-versie natuurlijk wat handzamer.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 18:49
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.