Instalbum: foto’s van Instagram bekijken in een fotoboek op de iPad

Met Instalbum voor de iPad kun je foto's van de iPhone-app Instagram eenvoudig en sjiek bekijken op de iPad. Met de betaalde versie van Instalbum kun je bovendien likes en comments geven en kan je foto's opslaan.

Instalbum iPad Instagram pagina omslaanDe fotografie-app Instagram voor de iPhone is zo populair, dat er regelmatig apps voor de iPad verschijnen waarin je de foto’s die op het netwerk worden gemaakt, kan bekijken. Zo kwam onlangs Persona/ uit die je tegen betaling van 79 cent de foto’s van Instagram laat bekijken in een app. Instalbum is een nieuwe variant. Die pakt vier foto’s per pagina samen en giet ze in een layout waarbij het lijkt alsof je door een klassiek, zwart fotoalbum bladert. Er is ook een gratis versie van de app beschikbaar.

Voor beide versies van Instalbum heb je een Instagram-account nodig waarbij het handig is dat je veel mensen volgt in de dienst. In de apps heb je namelijk de keuze om je eigen gemaakte foto’s te zien of alle foto’s van vrienden te zien, met steeds de meest actuele vooraan in het album. Je kan ook direct een lijst van je Instagram-vrienden opvragen waardoor je na een druk meteen naar het album van een persoon gaat. Aan een hartje in de hoek van elke foto, kan je zien hoeveel likes een plaat heeft ontvangen. Instalbum reactiesDoor op de foto te drukken, zie je hem in volledig scherm in beeld.

Vervolgens kan je met de Comments-knop centraal bovenin beeld de likes en reacties lezen op de foto. Met de betaalde versie van Instalbum, kan je ook zelf likes uitdelen en reacties geven. Eveneens kan je foto’s opslaan in de variant van 79 eurocent. Dat doe je door op de knop rechtsboven in beeld te drukken.

Instagram geniet zijn ongelooflijke populariteit aan het feit dat je er foto’s gratis en in een handomdraai mee kan verfraaien. Zo kan je kleurenfilters en diepte-effect toevoegen aan de foto’s. De iPhone-app is wel op de iPad te gebruiken, maar dan alleen in verkleind scherm. Het leren fotoalbum-uiterlijk van Instalbum past helemaal bij het vaak nostalgische gevoel dat Instagram-bewerkingen teweeg brengen. Helaas zijn de menu’s, zoals het vriendenoverzicht en de commentaar-tab, niet zo fraai afgewerkt.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 16:46
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen coding dutchmen, fotografie, frankrijk, instagram, rabobank, tour de france

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.