Words with Friends op iPhone synct met nieuwe Facebook-versie

Het populaire Scrabble-spelletje op de iPhone, Words with Friends, is ook te spelen op Facebook. De twee versies wisselen de gegevens met elkaar en zo kun je ongestoord een potje verder spelen.

Words with Friends iPhoneHet populaire Scrabble-spel op de iPhone Words with Friends is nu ook te spelen op Facebook. Dat betekent dat het online iPhone-spel, dat er ook al is voor de iPad en Android, in potentie heel wat extra mensen biedt om tegen te spelen. Maar wat nog bijzonderder is, is dat het spel synct tussen de iPhone- en de Facebook-versie. Dat betekent dat je een potje dat je begonnen bent op het sociale netwerk, op de iPhone verder kan spelen. En andersom.

De update van Words with Friends komt op een in Nederland gunstig moment. Momenteel geniet concurrent Wordfeud grote populariteit in de Nederlandse App Store, wat wel eens te maken kan hebben met een voedselreclame waarin een boer Words with Friends Facebook spelersScrabble speelt. In tegenstelling tot Wordfeud, kan er in Words with Friends niet met een Nederlandstalig woordenboek gespeeld worden.

De verwachting is dat steeds meer spellen binnenkort tussen platformen zullen synchroniseren. Angry Birds-ontwikkelaar Rovio gaf een tijd geleden te kennen dat ze bezig zijn aan een synchronisatieplatform voor de Angry Birds-spellen, zodat je voortgang in het spel op elk apparaat gelijk is. Ook Apple’s online opslagdienst iCloud moet het online opslaan en uitwisselen van gegevens vanaf dit najaar tussen apps op verschillende systemen mogelijk maken.

Downloaden: Words with Friends (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 17:33
Categorie Games
Onderwerpen facebook, integratie, synchroniseren, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.