Words with Friends op de iPad werkt samen met Facebook

Scrabble spelen kon al langer op de iPad, ook tegen mensen die het spelen op de iPhone of een Android-toestel. Met de toevoeging van Facebook is het spelersbestand echter veel groter geworden.

Words with Friends iPhoneWords with Friends is al een tijdje een populair Scrabble-spel voor op de iPad en iPhone. Op Apples tablet heeft het zelfs regelmatig de lijst met populairste applicaties bereikt. Sinds kort is Words with Friends ook op het Facebook beschikbaar. De versie op de iPad en die op het sociale netwerk zijn zodanig met elkaar geïntegreerd, dat je verder kan spelen op de iPad als je even geen zin hebt om het spel op Facebook te doen. En andersom.

Ook is het mogelijk om met de iPad, iPhone of een Android-toestel spelers van Facebook op te zoeken en er tegen te spelen. Het spel geeft je de mogelijkheid een vriend te zoeken, maar je kan ook woorden leggen tegen een willekeurige speler. Words with Friends biedt daarbij overigens alleen een Engels woordenboek aan.

De verwachting is dat steeds meer spellen binnenkort tussen platformen zullen synchroniseren. Angry Birds-ontwikkelaar Rovio gaf een tijd geleden te kennen dat ze bezig zijn aan een synchronisatieplatform voor de Angry Birds-spellen, zodat je voortgang in het spel op elk apparaat gelijk is. Ook Apple’s online opslagdienst iCloud moet het online opslaan en uitwisselen van gegevens vanaf dit najaar tussen apps op verschillende systemen mogelijk maken.

Downloaden: Words with Friends HD (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 18:37
Categorie Games
Onderwerpen ebay, facebook, integratie, prototype, scrabble, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.