Withings babyweegschaal werkt samen met de iPhone #CES2012

De Smart Baby Scale van Withings is een babyweegschaal voor kinderen tot 25 kilo. Net als de Wi-Fi-weegschaal voor volwassenen kun je de metingen aflezen via een iPhone-app. Ook kun je de metingen van de weegschaal meteen delen op Facebook en Twitter, voorzien van foto's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

withings-baby-scaleWil je het gewicht van je baby meten, dan kan dat nu met de Smart Baby Scale van Withings. Via een iPhone-app kun je het gewichtsverloop van je baby volgen. Withings bracht al een Wi-Fi-weegschaal voor volwassenen uit (waar ik tevreden gebruiker van ben). De nieuwste weegschaal kan een gewicht van 0 tot 25 kilo aan en is dus geschikt voor baby’s en peuters. De Smart Baby Scale is inklapbaar, zodat hij weinig ruimte in beslag neemt. Het product gaat rond de 150 dollar kosten en komt in het tweede kwartaal van 2012 beschikbaar.

withings-smart-baby-scaleDe weegschaal is voorzien van een schaal, waar je de baby in kunt leggen. Zodra het kind zelf kan staan, kun je de schaal eraf halen, zodat het kind op normale wijze op de weegschaal kan gaan staan. De gegevens worden draadloos verstuurd naar de WiScale-app voor de iPhone. Dit kan via Bluetooth of Wi-Fi. Vanuit de app kun je de data delen met vrienden of medisch specialisten, of meteen publiceren op Facebook en Twitter. Je kunt de metingen voorzien van notities en foto’s, zodat je een soort opgroeidagboek kunt aanleggen. De weegschaal zelf heeft een groot grafisch scherm voor animaties en instructies. Ouders kunnen met de weegschaal ook de lichaamslengte van hun kind vastleggen. De Withings Smart Body Scale is in combinatie met de Withings Wi-Fi-weegschaal voor volwassenen te gebruiken. Ook de bloeddrukmeter van Withings kan ermee gekoppeld worden. De weegschaal werkt op vier AAA-batterijen en heeft op CES 2012 al meteen een Innovations Award gewonnen.

Meer info: Withings

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 12:58
Categorie Kinderen
Onderwerpen ces2012, gezondheid, quantified self, weegschaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.