WhatsApp voor iPhone voert betaald abonnement in

WhatsApp Messenger voor iPhone heeft jaarabonnementen ingevoerd. Betalen voor WhatsApp kost voor nieuwe gebruikers 89 cent per jaar.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

WhatsAppWhatsApp is begonnen met het invoeren van betaalde jaarabonnementen in de iPhone-apps. Gisteren meldden we al dat WhatsApp gratis is geworden. Achter die prijsverlaging blijkt een reden te zitten: de al eerder aangekondigde jaarabonnnementen van WhatsApp zijn ingevoerd. Het was al sinds maart bekend dat WhatsApp betaalde abonnementen zou gaan hanteren in de mobiele apps.

Het nieuwe abonnement kost 89 cent per jaar en geldt alleen voor nieuwe gebruikers die WhatsApp Messenger vanaf vandaag gratis downloaden. Het eerste jaar kan de applicatie geheel gratis gebruikt worden, pas na het eerste jaar moet 89 cent worden betaald.

WhatsApp Messenger screenBestaande gebruikers die WhatsApp Messenger vóór de update van 16 juli 2013 hebben gedownload, krijgen niet te maken met abonnementskosten. Onder het tabblad Instellingen > Account > Betaalgegevens, kan je zien dat de duur van het abonnement de indicatie ‘Levenslang’ heeft. Bij nieuwe gebruikers staat een datum aangegeven van tot hoelang het abonnement loopt. Je ziet ook dat het abonnement is verbonden aan je nummer; dus niet het toestel dat je nu gebruikt.

Grote update

De introductie van de abonnementsvorm in WhatsApp Messenger gaat gepaard met een flinke update die de applicatie gisteravond kreeg. De iPhone-app om berichten mee te versturen, laat je vanaf gisteren meerdere foto’s tegelijk versturen naar iemand of in een groepsgesprek. Je kan tot maximaal 50 mensen in een groep uitnodigen, je chatgeschiedenis backuppen via Apple’s iCloud en er is URL-ondersteuning. Je leest er meer over in ons artikel van gisteren.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, 4.3+)

Andere artikelen over WhatsApp

We hebben op de iCulture-website nog meer tips over WhatsApp:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 16:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen abonnementen, betalen, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.