TomTom stopt met TomTom Taxi-app

TomTom Taxi stopt per 15 augustus. De taxi-app van TomTom werd begin 2013 nog met veel publiciteit opnieuw gelanceerd.

tomtom-taxi-handTomTom is gestopt met de dienst TomTom Taxi. Begin dit jaar werd de TomTom Taxi-app nog met veel publiciteit opnieuw geïntroduceerd. De dienst van ondernemers Steven Blom en Otto Ruys bestond eerder zelfstandig onder de naam TXXI en verscheen al in 2009 in de App Store. Vanaf 15 augustus stopt TomTom Taxi definitief, zo bevestigden de oprichters.


tomtom-taxi-7Tijdens een evaluatie is besloten om het project te staken. Een exacte reden daarvoor wordt niet gegeven. Oprichter Steven Blom: “Inhoudelijk gaan we daar niet op in, dat is zo afgesproken.” Mede-oprichter Otto-Ruys: “Natuurlijk is het best wel jammer, maar zo werkt dat in een grote organisatie, dat is het risico”.

Beide ondernemers waren al sinds 2006 bezig met een dienst om taxi’s te bestellen. Aanvankelijk werkte het via sms, later via een app. TXXI was de eerste aanbieder van een taxi-bestelapp in Nederland. Bovendien kregen ze als eerste toegang tot het systeem van TCA. In 2011 werd de taxidienst overgenomen door TomTom, waarbij Blom en Ruys in dienst traden. Het plan was om de app op grote schaal in de markt te zetten, met een eigen afdeling en eigen personeel. Hoeveel geld er met de overname was gemoeid, is onbekend en ook niet in hoeverre Blom en Ruys er wijzer van zijn geworden.

Op de website van TomTom Taxi is te lezen dat de dienst stopt. Er wordt nu gewerkt aan afbouw van de dienst; vanaf eind augustus gaan Blom en Ruys nadenken over verdere plannen. Maar die kunnen ook buiten TomTom liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 9:21
Categorieën Navigatie, Reizen
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.