WhatsApp voor iOS 7: wat is er nieuw? (screenshots)

WhatsApp is vernieuwd voor iOS 7. In screenshots laten we zien wat er precies gaat veranderen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp italiaansHet schiet niet op met WhatsApp voor iOS 7. We wachten al maanden op een nieuwe versie, die klaar voor release schijnt te zijn. Eigenlijk is de gebruikersinterface van WhatsApp niet eens zoveel veranderd, meent de Italiaanse site iSpazio, die vandaag een flink overzicht van screenshots publiceerde. De app is meer in lijn gebracht met de minimalistische stijl van iOS 7. iCulture zette de Nederlandse versie naast de nieuwe iOS 7-versie om te laten zien wat er écht nieuw is.

WhatsApp voor iOS 7 is inmiddels te downloaden! Je leest er alles over in ons aankondigingsartikel: WhatsApp Messenger voor iOS 7 nu beschikbaar.

Hieronder zie je steeds per scherm wat er is veranderd. Na elk screenshot van de nieuwe versie (afkomstig van betatester @Gra0407) zie je een screenshot van de oude app.

Eerste tabblad: favorieten met ronde contactfoto

Het eerste tabblad Favorieten toont niet langer een ‘saai’ lijstje met namen en status. In plaats daarvan krijg je ronde foto’s van contactpersonen te zien. Achter elke naam zie je of de contactpersoon per iPhone of op een andere manier bereikbaar is. Je kunt ook op het i-symbool achter de naam tikken om meer informatie te bekijken. De ronde fotootjes zorgen ervoor dat je contactpersonen in één oogopslag kunt herkennen. De vernieuwde Favorietenpagina zie je hieronder.

whatsapp favorieten whatsapp oud favorieten

Laatste tabblad: vernieuwde instellingenpagina

Het vernieuwde instellingenscherm dat je hieronder ziet, is nog steeds bereikbaar op het laatste tabblad. In plaats van een kale lijst met tekst-items krijg je nu de eigen profielfoto en naam bovenaan de instellingen te zien. De overige items zijn veelal hetzelfde gebleven, zoals ‘Deel met vrienden’, ‘Profiel’ en ‘Chatinstellingen’. De optie ‘Debug Menu’ in deze betaversie gaat naar verwachting in de uiteindelijke versie verdwijnen.

whatsapp instellingen whatsapp instellingen oud

Nieuwe waarschuwingsgeluiden

WhatsApp krijgt eindelijk nieuwe waarschuwingstonen, die hieronder te herkennen zijn aan ‘toni di avviso’. Dit is een verbetering waar veel mensen naar uitkijken. Nu ben je nog beperkt tot zeven standaardgeluidjes van iOS. Straks kun je in ieder geval kiezen uit de nieuwe alarmtonen in iOS 7, zoals Akkoord, Aurora, Bamboe en Cirkels.

whatsapp tonen nieuw whatsapp waarschuwing oud

Statusscherm: niets nieuws

Op het tabblad Status kun je zoals bekend je statusinstelling/profielboodschap wijzigen. Op dit scherm is niets gewijzigd. Je kunt nog steeds handmatig een eigen statusmelding invoeren.

whatsapp status nieuw whatsapp status oud

Foto’s roteren en bijsnijden

Bij het versturen van foto’s heb je voortaan de mogelijkheid om de foto te roteren of bij te snijden, zoals op onderstaande foto te zien is. In de oude app zijn er geen bewerkingsmogelijkheden.

whatsapp roteren nieuw whatsapp foto verzenden oud

Chatscherm: niets nieuws

Het chatscherm ziet er anders uit, maar is qua functies nog steeds hetzelfde.

whatsapp-chat-nieuw whatsapp chats oud

Chatgesprekken: niets nieuws

Ook de chatgesprekken hebben een iets andere stijl, maar qua functies is er niets veranderd.

whatsapp-chatgesprek-nieuw whatsapp chatgesprek oud

De laatste build blijkt nog enkele kleine bugs te bevatten. Bijvoorbeeld een fout die ook al bestaat in de huidige WhatsApp-versie, waarbij het toetsenbord verdwijnt terwijl je nog aan het tikken bent.

Eerder kon je lezen over gelekte video’s over WhatsApp voor iOS 7. En er is onduidelijkheid of de iOS 7-versie van WhatsApp nu al is ingediend bij Apple (maar is afgewezen) of dat de update nog op goedkeuring wacht. Er is al wel een Golden Master-versie van WhatsApp beschikbaar gesteld aan betatesters, wat aangeeft dat er geen nieuwe functionaliteit meer zal worden toegevoegd.

Tipgever: iSpot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2013, 9:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.