Checked: taakverdeling voor iedereen met iPhone of iPad

Checked is een lekker simpele iPhone- en iPad-app voor takenverdeling. De todo-app is gratis te gebruiken en synchroniseert online.

Checked iPhone iPad iOS 5.0Timemanagement, projectmanagement, taakbeheer of gedeelde takenlijsten. Je kan het zo ingewikkeld maken als je het zelf wilt met apps, maar soms wil je gewoon simpel wat taken verdelen en niets meer. Je kan dan aankloppen bij Wunderlist, maar ook daar vul je nog allerlei velden in om daadwerkelijk taken te verdelen. Checked voor iPhone en iPad is een app die uitkomst biedt. De app draait maar om één ding: een zo simpel mogelijke taakverdeling.

Checked is afkomstig van ontwikkelaar Philippe Champeaux, die eerder dit jaar tekende voor de lekker simpele kosten splitsen-app Spent!. Daar waren we van onder de indruk om zijn eenvoud en dat is bij Checked niet anders: de app is namelijk precies hetzelfde opgezet. Je maakt een onderwerp aan en voegt personen toe. Die verschijnen naast elkaar bovenin beeld. Onderin voeg je taken toe met de plus-knop. Die komen in de linkerkolom te staan. Het resultaat is een overzichtelijke tabel met bovenin personen en links taken, waarin je alleen maar op een vakje drukt om een taak toe te wijzen. Een volgende druk volstaat om een taak af te vinken. Dat is alles.

Checked taakverdeling iPhone Checked personen toevoegen

De applicatie hanteert precies de goede indeling om overzichtelijk te blijven. Het standaardscherm is bedoeld voor de taken en biedt onderin beeld knoppen om de taken aan te passen, een nieuwe toe te voegen en de huidige takenlijst 1 op 1 te versturen via een e-mail. Alle persoonsfuncties benader je onder het schuifmenu rechts. Je voegt er niet alleen nieuwe namen toe, maar nodigt ook andere mensen via hun e-mailadres uit om mee te doen aan de tabel. Foto’s voeg je toe voor jezelf: er is geen mogelijkheid de app aan bestaande sociale media verbinden. Hebben anderen de app niet, dan krijgen ze het advies de app te downloaden. Het betekent dat je op dit moment helaas weinig aan Checked hebt als je ook Android-vrienden in je groep hebt. De app is er alleen voor iOS.

Het synchroniseren van taken gaat via iCloud en gaat adequaat. Het duurt in onze test ongeveer 3 tot 20 seconden voordat wijzigingen zichtbaar zijn, wat vermoedelijk met de intervallen van het synchroniseren heeft te maken. Van live verwerken is dus geen sprake, maar als je zo nu en dan de app opent en een vinkje neerzet, moet er niks aan de hand zijn.

Checked laat je zonder te betalen twee personen toevoegen aan elk onderwerp. Als je meer dan vier onderwerpen wilt of meer dan twee personen per onderwerp, betaal je eenmalig 89 cent in de app. Zo is de applicatie niet alleen vriendelijk ingedeeld, maar ook uiterst vriendelijk geprijsd.

Downloaden: Checked (gratis, €0,89 voor volledige functionaliteit, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2013, 15:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo, wunderlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.