Reel Story Recorder: nostalgische opname-app op iPad

Reel Story Recorder is een opname-app die eruit ziet als een nostalgische bandrecorder op de iPad. Gemaakt door Belgische ontwikkelaar True Story.

reel-story-recorderOf je nou journalist bent of notulist van vergaderen: een recorder op tafel leggen ziet er altijd wel een beetje bedreigend uit. Alles wat je zegt wordt opgenomen en kan tegen je gebruikt worden. De Belgische ontwikkelaar True Story komt met een vriendelijker ogend alternatief: Reel Story Recorder. Als je dan toch een recorder op tafel legt, laat het dan een iPad-app zijn met een nostalgische bandrecorder-uitstraling.

Kan je ook nog het geluid mee tweaken. Geschikt om een vergadering of een muziekoptreden mee vast te leggen. Tijdens het opnemen kun je de pitch aanpassen of een van de vier geluidsfilters kiezen: delay, reverb, band-pass en ring modulation. En hoewel de makers de stijl van iOS 7 hebben toegepast, hebben ze niet voor witter-dan-wit gekozen, maar voor zwart.

De graphics van deze apps zijn zo realistisch mogelijk gemaakt. Het lijkt echt alsof er een bandrecorder op tafel staat te draaien, inclusief de bijbehorende achtergrondgeluiden van slippende tape en snorrende spoelen. In de app kun je multi-trackopnames maken die je vervolgens doorstuurt via e-mail of uploadt naar Dropbox. Vervolgens kun je ze in een desktopprogramma verder bewerken of gewoon zo laten. Natuurlijk is het idee van een bandrecorder in een app wel eens vaker vertoond: kijk maar eens naar Audio Deck Lite. Maar die app is veel minder verfijnd. Een andere app, Voice Recorder, wekt de indruk dat het met cassettebandjes werkt, maar kan ook niet tippen aan de uitstraling van Reel Story Recorder.

Downloaden: Reel Story Recorder (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2013, 20:05
Categorie Diensten
Onderwerp opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.