WhatsApp verstuurt alle berichten nu versleuteld

WhatsApp Messenger is vernieuwd naar versie 2.8.3 waarna nu alle berichten encrypted worden verstuurd, zowel op Wi-Fi als mobiele verbindingen. Ook worden foto's automatisch gedownload en zie je geen telefoonnummers meer.

WhatsAppWhatsApp Messenger heeft een nieuwe update uitgebracht voor de iPhone waar je niet veel van hoeft te merken. Eén van de eerste reacties is dan ook: “Wat is het verschil tussen de oude en de nieuwe versie?” Toch biedt versie 2.8.3 een nuttige vernieuwing. In navolging van WhatsApp op Android-telefoons worden ook op de iPhone nu ook alle berichten versleuteld verstuurd, of je nu een bericht verstuurt via Wi-Fi of vanaf een mobiel netwerk. Berichten zijn zo aanzienlijk moeilijker te onderscheppen en in te zien.

WhatsApp Messenger groepschatEr zijn er wel degelijk, ook op het oog zichtbare vernieuwingen in de instant messaging-dienst. Foto’s en afbeeldingen worden bijvoorbeeld automatisch gedownload, en laten je niet langer eerst op de downloadknop drukken. Anders dan ongelezen berichten, worden ze niet meteen geladen zodra je de app opent, maar wel wanneer je in een gesprek duikt. Een andere aardige verbetering is dat onbekende nummers voortaan gewoon de pushnaam van die persoon op WhatsApp laat zien. Je komt als het goed is dus niet langer een telefoonnummer tegen van iemand.

Andere aanpassingen zijn kleiner. Het laad-symbooltje van de app is veranderd van de standaard iPhone-laadanimatie naar een ronddraaiende grijze klok zoals die ook aanwezig is op WhatsApp voor andere platformen. Ook is de contactkiezer onder handen genomen. Het biedt nu aparte secties voor groepen, recente contacten en alle contacten.

In de App Store zegt een gebruiker geen profielafbeeldingen meer te zien in WhatsApp na de installatie van versie 2.8.3. Loop je ook tegen problemen aan? Deel het met ons en de andere lezers in de reacties.

Downloaden: WhatsApp Messenger (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 11:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis sms'en, instant messaging, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.