Telegraaf brengt Verkiezingen 2012 nieuws-app uit

De Telegraaf heeft een speciale iPhone-app uitgebracht voor nieuws omtrent de Tweede Kamerverkiezingen in september 2012. De verkiezingen worden belicht aan de hand van nieuws en interviews met de lijsttrekkers.

Verkiezingen 2012 van Telegraaf iPhone-appDe grootste krant van Nederland, de Telegraaf, heeft een speciale iPhone-app uitgebracht omtrent de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Verkiezingen 2012 is een simpele nieuws-app waarin het laatste verkiezingsnieuws van de krant automatisch binnenkomt. Het is gestript van alle andere functies anders dan snel jezelf op de hoogte lezen van de laatste ontwikkelingen en interviews.

Verkiezingen 2012 Telegraaf headerZo is er op moment van schrijven een headline met interviews van alle lijsttrekkers over hoe zij zichzelf zien en met welke insteek ze de verkiezingen ingaan. De artikelen zijn opgemaakt in een interface die doet denken aan die van andere moderne nieuws-apps op de iPhone, maar de keuze van de lettertypes doet toch nog sterk denken aan de papieren Telegraaf. Onder elk nieuwsbericht zie je handig een overzicht van gerelateerde artikelen. Je kan berichten delen op Hyves, Facebook, Twitter en via e-mail.

Wie voor de vijfde Nederlandse verkiezingen in tien jaar nu eens serieus partijprogramma’s wil doorspitten, heeft niet zoveel aan de nieuwe app. Die vind je hier niet, en ook een stemwijzer ontbreekt. Er is helaas ook geen mogelijkheid om het nieuws per partij te bekijken. Daar tegenover staat dat de app een gratis dienst is van ‘de krant van wakker Nederland’. Er komt geen reclame in voor en je wordt ook niet verzocht een abonnement op de krant te nemen.

Downloaden: Verkiezingen 2012 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 12:36
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen stemwijzer, telegraaf, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.