iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Language Passport Nederlands – Spaans: taalles op de iPad

Language Passport Nederlands - Spaans is een nieuwe taalcursus op de iPad en iPhone waarin je in 24 lessen de basis van de Spaanse taal onder de knie kan hebben. Alle zinnen en woorden hebben een voorleesmodus.

Language Passport Nederlands Spaans iPadUitgeversmaatschappij Walburg Pers is niet de bekendste producent van woordenboeken en taallessen die Nederland rijk is, maar na het vorige maand uitgebrachte woordenboek Nederland – Papiaments, heeft de uitgever nu opnieuw een app uitgebracht. De overkoepelende naam Language Passport wijst erop dat er nog meer delen komen in hun gloednieuwe reeks taallessen, die van start is gegaan met de app Language Passport Nederland – Spaans. Die wordt ter introductie nog goedkoop aangeboden.


Nederland – Spaans is geen woordenboek, maar een beginnerscursus Spaans die je op de iPad en iPhone kan afleggen. Hij telt 24 lessen met twintig tot dertig vertalingen van het Nederlands naar het Spaans. Je kan de vertalingen meteen achter de Nederlandse betekenis zetten, maar met een knop onderin het scherm kan je ook de leer-modus activeren. Je ziet dan alleen de Nederlandse omschrijving staan en de bedoeling is dat je eerst zelf de Spaanse vertaling raadt of uitspreekt. Met een druk op het woord, verschijnt de Spaanse vertaling in beeld en wordt die voorgelezen door een mannenstem. Dat geldt voor elk woord en elke zinsnede in de app, hoe vaak je hem ook aantikt. In de leermodus kan je nog een interval aangeven tussen het voorlezen van het woord en wanneer het in beeld komt te staan.

Language Passport vertalingenDe lessen zijn onderverdeeld in logische categorieën. Het begint met kennismakingszinnen, zinnen voor op reis en 30 opbouwzinnen die je overal voor kan gebruiken. Daarna wordt het specifieker: vakantiewoorden, de wereld, zon en maan, transport, in en om het huis, het lichaam en kleren, communicatie, eten, geld, de familie en vragen. De app eindigt de lessenreeks met algemene handigheden in de taal: getallen, bijvoeglijke naamwoorden, voorzetsels en plaatsbepalingen, regelmatige werkwoorden en onregelmatige werkwoorden. In de laatste twee kan je per stuk kiezen uit de tijd en het werkwoord, om er vervolgens de vervoeging van te zien.

Language Passport heeft nog wat extra handige stof achter de info-knop in de app. Daar vind je in de breedte van de lessenindex, algemene uitspraaktips en grammatica. Zo is Language Passport Nederlands – Spaans een beknopt en handig leermiddel om de basis van de taal onder controle te krijgen.

Downloaden: Language Passport Nederlands – Spaans (€2,99 ter introductie, daarna €4,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.